Don’t be afraid of the dark

Don’t be afraid of the dark
D: Guy Pearce, Katie Holmes, Bailee Madison
R: Troy Nixey
Release: 26 August 2011
US Box Office: $23.9M
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Horror

Don’t Be afraid of the Dark era un horror foarte aşteptat într-o vreme în special datorită numelui Guillermo del Torro. Responsabil pentru Labirinto del Fauno, Guillermo del Toro nu a regizat şi acest film ci doar şi-a pus semnătură la rubrica producător. Cu toate acestea Don’t be afraid of  the dark, un remake după un horror minuscul lansat prin anii 70, e o experienţă întunecată cu o distribuţie bună pentru un horror.

Ca orice horror cu case mari, întunecate şi posibil bântuite, filmul începe cu un flashback. Cu această ocazie aflăm de cine se ascunde în tunelul casei, cu ce se hrănesc şi care le sunt slăbiciunile. Creaturile par înfricoșătoare, au voce umană, dar până ce acţiunea evoluează nu ne sunt prezentate. Anii trec şi casa are acum un nou proprietar. Alex(Guy Pierce) este un arhitect şi locuieşte împreună cu iubita sa Kim(Katie Holmes). Cei doi se ocupă cu renovarea şi cu vinderea caselor vechi, dar sosirea fiicei lui Alex le dă puţin planurile peste cap. Interpretată de Bailee Madison, Sally este o fetiţă de cel mult 10 anişori cu destule pe cap. Deprimată că mama ei a abandonat-o la tatăl ei, Sally se adaptează greu în nou locaţie, dar curiozitatea şi plictiseală o determină să exploreze împrejurimile.  Atrasă de nişte voci ciudate, Sally descoperă locaţia ascunsă a creaturilor şi în ciuda avertismentelor venite din partea unui bătrân le eliberează. Libere din nou creaturile încearcă să o prindă pe Sally, dar acesta reușește să scape. Frica vizibilă pe chipul fetei este convingătoare, dar tatăl ei nu o crede.  Speriată din ce în ce mai tare, Sally încearcă să lupte iar după o confruntare violentă, tatăl mai grijuliu acum o salvează.  În căutare de sânge proaspăt creaturile atacă întreaga familie şi nu se opresc până când nu obţin ceea ce vor.


Distribuţia deşi conţine nume cunoscute nu impresionează. Guy Pierce e dezamăgitor şi nu te convinge cu nimic, iar Katie oferă nimic apreciabil. Tânăra Madison e convingătoare, dar şi pe acesta am văzut-o în roluri mai bune.

Don’t be afraid of the dark nu e un horror rău, pentru că are suspans şi promovează un tip de frică specifică umor filme mai vechi. Efectele speciale se lasă aşteptate, iar când ies la iveală dezvăluie nişte creaturi mici, rapide şi înfricoşătoare. Din păcate aspectul nu este foarte original, dar suspansul compensează acest lucru. În concluzie Don’t be afraid of the dark e un horror decent ce-ţi oferă doza de suspans de care ai nevoie dacă eşti iubitor al acestui gen.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Don’t be afraid of the dark, 10.0 out of 10 based on 1 rating
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *