Diary of a wimpy kid:Rodrick Rules

Diary of a wimpy kid: Rodrick Rules
D: Zachary Gordon, Devon Bostick, Rachael Harris
R: David Bowers
Release: 25 Martie 2011
US Box Office:$52.5 M
Durată: 1 h 36 min.
Gen: Comedie,

Greg şi jurnalul copilăriei s-au întors anul acesta pentru încă o serie de aventuri. Dacă în prima parte, filmul şi-a propus să ne reamintească de emoţiile primei zile de gimnaziu, de frica de a te face de râs şi de coşmarul copilului bleg batjocorit de toţi, anul acesta producătorii şi-au îndreptat atenţia mai mult spre relaţia dintre fratele mare şi fratele mijlociu, devenit între timp ceva mai mult decât un copil care fuge mereu la mama.

Conflictele dintre Rodrick – fratele mare şi Greg ne duc cu gândul la conflictele de zi cu zi ce au loc între fraţi şi tocmai de aceea filmul poate fi o lecţie bună pentru părinţii care nu ştiu cum să-şi împace copiii sau chiar pentru puştii cei mici, dornici să se apropie de fraţii lor mai mare, cu un comportament mult mai libertin decât a lor.

Diary of a wimpy kid: Rodrick Rules  îl are în centrul atenţiei din nou pe Greg şi gaşca lui de copii fără minte şi maturitate, numai că de data aceasta problemele sale au un singur nume, Rodrick. Ca frate mai mare datoria acestuia este să-şi chinuie frăţiorul şi să-l facă de râs ori de câte ori se poate. Sătul de fiecare umilinţă, Greg încearcă să se ferească cât de mult poate de Rodrick, dar părinţii îi obligă să petreacă timp împreună. După câteva glume proaste la adresa lui Greg, secretul unei petreceri organizată în absenţa părinţilor îi apropie pe cei doi. Armistiţiul nu durează mult pentru că inocenţa lui Greg îl împiedică să-şi mintă părinţii, astfel că torturile vechi revin în prim plan.

Umorul folosit bine în prima parte nu mai este la fel de inovativ şi cu acelaşi efect, dar cu toate acestea filmul merită vizionat pentru că mulţi dintre privitori vor avea prilejul să rememoreze evenimente din copilărie. Creat pentru copii, Diarry of a wimpy kid e  un film cât se poate de autentic despre copilărie şi copii. Dincolo de visul american şi artificii, filmul ne arată complexitatea unei şcoli în care găseşti copii răi, talentaţi, prietenoşi, tăcuţi, vorbăreţi, ciudaţi, cu probleme de igienă, complexitatea personalităţilor în formare, visele copiilor şi cele mai mari coşmaruri ale acestora (dramele sunt excluse).

Pentru descrierea relaţiei dintre un frate mai mare şi unul mai mic, pentru regăsirea sentimentului copilăresc, recomand să vizionaţi ambele părţi din acest jurnal plin de umor şi stânjeneală.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *