Diary of a wimpy kid

Diary of a Wimpy Kid
D: Zachary Gordon, Robert Capron, Rachael Harris
R: Thor Freudenthal
Release: 19 Martie 2010
US Box Office: $64.0M
Durată: 1 h 33 min.
Gen: Comedie, Family

După zeci sau sute de filme cu adolescenţi în călduri care descoperă plăcerile liceului (berea, petrecerile, decolteul feminin, beţia, mahmureala şi goana după sex), un regizor american  – Thor Freudenthal – ne oferă ceva diferit, ceva comic care-ţi răscoleşte trecutul şi te pune faţă în faţă cu amintirea celei mai ciudate perioade din viaţa unui copil, primul an din gimnaziu. Emoţia primei zile de şcoală, teama de a nu te face de râs, de a nu fi cel pe care copiii cu un comportament mai agresiv şi batjocoritor îl agresează mereu, sunt foarte bine redate cu ajutorul unui băieţel neatins de pubertate dornic să atragă atenţia asupra lui prin ceva special, ceva care să-l transforme într-un elev popular. Într-un fel sau altul mulţi dintre noi ne regăsim în acest personaj pe nume Greg, un băiat cu un singur prieten, un băiat luat peste picior de fratele mai mare sau de o fată prea băieţoasă, un băiat care gândeşte prea matur pentru vârsta lui şi pentru care ora de educaţie fizică şi recreaţiile sunt un chin.

Fără prea mari exagerări, dar cu scene reallizate şi pentru publicul minor, Diary of a wimpy kid e şi povestea noastră. Probabil mulţi dintre noi nu am vrut să fim prieteni cu cel mai ciudat copil din clasă, nu am vrut să fim ultimii la sport sau să ne facem de râs cu o atitudine prea copilăroasă, deşi nouă ne plăcea acest lucru. Mai mult decât atât în această perioadă dificilă am învăţat ce este prietenia, cât de mult contează ea şi cât de uşor poţi să o pierzi dacă în cele mai multe situaţii tu eşti mereu în centrul atenţie.

Personajele din acest film sunt extrem de bine conturate, sunt vii pline de aceea energie pe care numai un puşti o putea transmite. Greg, interpretat de Zachary Gordon e cel mai complex dintre toate, pentru că în el se pot oglindii foarte mulţi copii – cei cu un frate mai mare şi unul mai mic,  cei dornici de afirmare, cei cu multe anxietăţi specifice vârstei, cei care fuge de problem, care-şi sacrifica prietenii dar care apoi nu se simte întregi fără ei. Pe lângă Greg, alt personaj  remarcabil este Rowley, un copil în adevăratul sens al cuvântului căruia nu-i pasă dacă se face de râs atât timp cât prietenul lui este lângă. De menţionat ar mai fi personajul lui Chloe Moretz, numai că interpretarea fetei din Kick Ass e destul de ştearsă.

Diary of a Wimpy Kid e un film  despre problemele “neserioase” ale copilăriei. E o plăcere pentru toţi cei care au uitat felii din copilărie şi care le pot descoperii cu bune şi rele cu ajutorul personajelor. Un film bun recomandat atât adulţilor cât şi celor mici.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *