Despicable me

Despicable Me
D: Steve Carell, Jason Segle
R: Pierre Coffin , Chris Renaud
US Box Office: 249,7 M
In Theaters: July 9, 2010
Durată: 1 hr. 35 min.
Gen: Animaţie

Spre deosebire de How to train your dragon, Despicable Me vine cu un mesaj mult mai optimist astfel că acest film poate fi calatogat cu uşurinţă drept unul specific generaţiei Power Puff Girls. Spun Power Puff Girls pentru că răufăcătorii din această producţie Universal sunt reduşi la tăcere tot de trei fete drăgălşe. Din fericire diferenţa faţă de animaţia de pe Cartoon Network este clară şi superioară. Cele trei fetiţe nu au nicio putere specială iar alţi eroi care să le ajute nu există. Cu toate acestea fetele reuşesc să eliminte doi răufăcători puternici apleând la cele mai simple arme: iubire, bunătate şi inocenţă. Optimismul lor, capacitatea de a vedea bine şi în sufletele întunecate şi preocupate de obţinerea titlului de cel mai mare răufăcător sunt de-a dreptul fermecătoare, astfel că filmul nu are cum să nu te încânte.

Acum că am vorbit de personajele pozitive ale filmului, trebuie să poposim şi în tabăra răufăcătorilor care te impresionează prin personajul Gru (Steve Carell) un răufăcător simpatic care nu se ascunde la marginea oraşului plănuid distrugerea umanităţii. Cu o răutate mai degrabă ironică, Gru este cel care locuieşte într-un cartier rezidenţial, cel care are o maşină uriaşă care poluează exagerat şi care nu suportă cozile de la cafenea. Răutate lui este întreţinută de Dr. Nefario care îl stimulează mereu să fie cel mai mare ticălos din istorie. Din fericire Gru este departe de a fi Perfect Mister Evil pentru că în adâncul sufletului său bunătatea este ascunsă iar ideea de rău este o consecinţă a unei copilării nefericite. Chiar dacă se va folosi de cele trei fetiţe pentru a demonstra că este cel mai mare răufăcător, Dru se va schimba din momentul în care microbul inocenţei îi va intra în suflet.

Despicable Me este un film haios la care nu ai cum să nu râzi. Persoanjul principal este construit exemplar iar modificările pe care acesta le suferă chiar dacă pot părea desprinse dintr-o povaţă cu haapy-end sunt reuşite. Cu toate că este o poveste cu un mesaj copilăresc – simplitatea şi frumuseţea binelui poate cuprinde şi sufletele întunecate, Despicable me este o animaţie de luat în seamă pentru Oscarurile din 2011.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. Puiu Bucur
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *