Defendor

Defendor
D: Woody Harrelson, Kat Dennings, Elias Koteas
R: Peter Stebbings
Theatrical Release:Feb 26, 2010
Durată:1h 35 min
Gen: dramă
Share

Când am auzit de acest film eram sigur că nu o să-l vizionez în viitorul apropiat dar la insistenţele unui prieten am zis să-i dau o şanşă şi pot să vă spun că sunt bucuros că am făcut acest lucru. Defendor, deşi după titlu pare o comedie sau o parodie după filmele cu supereroi de la Marvell este o dramă ce tratează o problemă serioasă – traficul de droguri, de persoane şi lipsa de reacţie a autorităţilor. În acest context se naşte acest erou, Defendor, interpretat cu măiestrie de Woddy Harrelson un actor care a reînceput să demonstreze în ultimul an că nu s-a afundat în anonimat.

Dar cine este acest Defendor şi ce urmăreşte? Pe scurt Defendor este un super erou care trebuie să asigure linştea oraşului în care trăieşte. Cum binele nu poate fi definit fără existenţa răului la fel şi Defendor nu poate există fără o confruntare infinită cu un anti erou, Capitain Industry. Luptă dintre cei doi este inegală pentru că Defendor este singur iar Industry are o armată de bodyguarzi gata să-l ucidă pe Defendor. Revenind la întrebarea de mai sus, Defendor este un simplu bărbatpe nume Arthur care are ceva probleme psihologice pentru că se crede un supererou. Din păcate pentru el nu are nici o putere iar inamici sunt reali. Chiar dacă aceştia îl consideră un nebun încercările repetate ale acestuia îl vor aduce de multe ori în faţa morţii. Situaţia se complică pentru că la un moment dat Arthur ajunge sub supravegherea unui psihiatru şi a unui judecător care îl obligă să renunţe la slujba de erou. Conştinent că nu îşi poate dejamăgi prientenii Arthur îmbracă costumul de erou pentru o ultimă confruntare cu Captain Industry.

Filmul lui Peter Stebbings nu este o parodie, nici o comedie chiar dacă are unele momente comice. Este drama celui care şi-a dat seama singur că trăieşte într-o societate cu mult rău şi că dacă nimeni nu face nimic cineva trebuie inventat pentru a porni o reacţie. Cu toate că era un nebun pe care mulţi l-ar fi închis Defendor îi atinge treptat pe toţi din jurul său cu atitudinea sa, astfel că numele lui va rămâne mai mult decât un graffiti reuşit pe un perete.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *