Dear Frankie

Dear Frankie
D: Emily Mortimer, Gerard Butler, Sharon Small
R: Shona Aeurbach
Theatrical Release:Mar 4, 2005
Box Office: $1,317,790
Durată: 1 h 45 min
Gen: Dramă

Gerard Butler este un actor care ştie cum să joace personaje în filme de acţiune sau comedii dar mai rar în drame. Totuşi în Dear Frankie acesta reuşeste o interpretare foare bună în rolul unui străin care trebuie să îmbrace hainele de tată pentru un băieţel de 9 ani care nu l-a cunoscut niciodată. De obicei în majoritatea filmelor în care personajul masculin poartă amprenta străinului, acesta ajunge pe final să se destănuie, să împărtăşeaşcă cu toţi cine este el, ce trecut are şi încotro se îndraptă, pierzându-se astfel ideea de străin. Aici acest lucru nu se întâmplă pentru că nici măcar finalul nu vine cu altă informaţie decât o legătură de rudenie.

Povestea lui Frankie este una tristă. Un băiat surd de 9 ani care nu şi-a cunoscut niciodată tatăl comunică cu acesta prin scrisori pentru că mama lui i-a spus că acesta este mereu plecat pe mare. Adevărul este dur pentru că adevăratul tată i-a bătut excesiv pe amândoi iar acum pentru a evita orice contact mama lui Frankie se vede nevoită să se mute mereu pentru a-şi pierde urma. Scrisorile şi povestea inventată acesta ajung să-i cauzeze probleme după ce află că barca inventată este reală şi că va ancora tocmai în oraşul lor. Ca lumea lui Frankie să nu se prăbuşească aceasta apeleză la un străin care nu are trecut, prezent sau viitor, să joace rolul tatălui. Străinul devine rapid tătă pentru Frankie pentru că vrea acest lucru nu pentru că este plătit dar bucuria ţine doar 2 zile pentru că destinul îl cheamă din nou pe mare.

Finalul este trist; străinul pleacă pe mare, iar adevăratul tată moare. Adevărul reduce povara mamei, iar Frankie îşi dă seama că a câştigat un prieten ce i-a fost pentru o zi cel mai bun tată din lume. Cu o interpetare deosebită din partea lui Gerad Butler dar şi a lui Emily Mortimer, filmul este încadrabil la categoria – filme care te pot face să plângi dar care în acelaşi timp sunt perfect pentru orice zi mohorâtă.

Nota 8/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *