Deadfall

deadfall

” Deadfall – Ciudăţel, dar interesant”

Deadfall seamană un pic cu Essential Killing, dar în esenţă e diferit. E un film despre legăturile de familie, un fel de western modern care s-ar putea să te enerveze la început pentru că este prea sec şi te aruncă în mijlocul poveştii fără să-ţi ofere nici un background. Din fericire lucrurile se îndreaptă pe parcus şi dintr-un film slab, Deadfall devine unul decent spre bun, unul interesant.

Povestea începe când doi fraţi au un accident de maşină undeva în pustietatea albă a statului Michigan. Liza(Olivia Wilde) şi Addison se ascund de poliţie după ce au furat nişte bani. Nu ştim cum i-au obţinut, dacă au jefuit pe cineva sau dacă au fost implicaţi în alte acţiuni ilegale, dar ştim că în această poveste cei doi o să fie urmăriţi de poliţie pentru că Addison a ucis un poliţist sosit la locul accidentului. Prinşi în pustietatea albă cei doi se despart şi îşi propun să se reîntâlnească. Despăţirea nu are o explicaţie logică, dar se pare că Addison trebuie să parcurgă un fel de drum al crucii, un chin prin infernul alb ca să se poată apoi reîntânli cu sora sa, de care este foarte ataşat. Realţia dintre ei e destul de ciudată, creând impresia pe alocuri că intră pe teritoriul legăturilor bolnăvicioase. După ce fiecare pleacă pe drumul lui, Addison se confruntă cu un fost sef de trib şi apoi ucide un bărbat abuziv care-i aducea aminte de tatăl lui, ucis tot de el. Aceste crime sunt simbolice, îi aduc aminte de trecut, îl ţin în viaţă şi scot la supraţată atât binele cât şi raul. Ramasa singură, Liza se întâlneşte cu Jay, un fost pugilist tocmai ieşti din puşcărie. Acesta se îndreaptă spre casa părinţilor însă frumoasa sumar îmbracată îl hipnotizează. Între cei doi începe o relaţie, una intensă în care contează doar sentimentele nu şi cine sunt ei cu adevprat. Fiecare îşi ascunde frumos indentitatea ca să se protejeze. Reunirea dintre Liza şi Addsion are loc acasă la Jay, unde acest bad guy elegant crează un adevărat promotoriu al groazei. Mai întâi o ia prizonieră pe mama lui Jay, apoi vine rândul tatălui. Cina de ziua recunoştinţei devine completă când la masă apar şi cei doi îndrăgostiţi. Aparenţele încă sunt păstrare, tensiunea acumulându-se treptat. Când totul dă în clocot suntem martorii unei confruntări destul de interesante între un fost pugislit şi un criminal care nu poate să moară de mâna eroului.

Deadafall are un final bun, un cerc care se închide deşi vizulizarea deschiderii se face doar în gând. Addison care a devenit probabil o fire violentă odată cu uciderea tatălui abuziv o sfârşeste exact ca el, numai că viaţa îi este curmată chiar de cea pentru care a început totul.

Deadfall îţi atrage atenţia şi dacă poţi să observi un drum iniţiatic, cel mai probabil  îţi va plăcea. Dacă nu o să te plictiseşti şi o să te întrebi unde ai mai văzut o poveste foarte asemănătoare. Interepretările oferite de distribuţie sunt decente, cel mai bine jucând Eric Banna în rolul lui Addsion un invid căruia îi lipsesc câteva roţite.

În concluzie, Deadfall e un film bun, dar nu e pentru toti cinefilii. E ciudat în felul lui şi mai c-aş zice că e un film noir mai modern.

Notă:7,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *