De prin blogosfera cinefila 2

Revin azi cu rubrica “de prin blogosfera cinefilă” pentru a promova ce au mai scris bloggeri despre filme şi nu numai.

Cei de pe Cineblog s-au decis printre câteva concursuri binevenite să promoveze şi filmele româneşti. Astfel, Iosif Prodan vorbeşte de bine despre A fost sau nu a fost,  pe care-l caracterizează ca fiind un film despre “societatea românească de tranziţie a anilor 2000”.

Echipa extrem de activă de pe Raluk ne-a oferit multe recenzii şi săptămâna trecută. Dintre filmele analizate menţionez, In a Better World, Another Year şi blockbuster-ul verii Transformers: Dark of the Moon. Că să se asigure că nu ne dăm banii degeaba, Alex caracteriza filmul lui Michael Bay, ca fiind soluţia ideală dupa o zi intreaga de munca sau de invatat pana peste cap; un film pentru fanii Transformers şi pentru cei ai genului sf.

Iulian Fira atrage atenţia asupra deşeurilor nucleare cu ajutorul unui film inspirat, un film cu regretatul Jack Lemon în rolul principal. La finalul unei recenzii argumentate Iulian concluziona:  “The China Syndrome mi-a produs exact sentimentul pe care sper sa-l provoace si altora: o spaima pe care nici cele mai solide tehnici sufletesti nu au putut-o anihila complet, o teroare latenta care se activeaza la simplul gand ca energia nucleara, in combinatie cu vesnicele pacate omenesti – prostia, trufia, lacomia, lasitatea – ne poate compromite iremediabil existenta”.

Pavel Ionuţ îşi aduce aminte de copilărie cu ajutorul a trei filme de animaţie (Tangled, Rio şi Gnomeo and Juliet), iar Tomata cu scufiţă ne împărtăşeşte câteva idei despre câteva seriale aflate la sfârşit de sezon.

M0n0 şi Marele ecran ne împărtăşesc părerile lor despre Transformers, Ştefan ne propune evadarea din realitate cu ajutorul unui Sucker Punch.

În încheire îl las pe Radu să ne sperie cu Insidious şi pe Bibliophile să ne binedispună cu Mr. Propper‘s Penguins.

Vă aştept peste două săptămâni cu alte articole scrise de cinefilii fideli.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *