Dark Shadows

Dark Shadows –singurele lucruri bune la acest film: Nights in white Satin şi lenjeria Evei Green

D: Johnny Depp, Helena Bonham Carter
R: Tim Burton
Release: 11 Mai 2012
US Box Office: 79.7 M
Durată: 1 h 53 min
Gen: Mister

De la Alice in Wonderland Timp Burton încearcă ceva nou, numai că nu-i iese. E ca şi când Jordan s-a lăsat de baschet şi s-a apucat de baseball, numai că deşi ambele sunt sporturi cu mingea, talentul trebuie distribuit altfel. Cam la fel stă treaba şi cu Burton, care de când încearcă glumiţe pentru adolescenţii şi copii nu mai face mare lucru pentru publicul cunoscător, dornic să-i vadă filmele de fiecare dată. Cu Dark Shadows, Burton aduce la marele ecrane un serial mai vechi axat pe povestea lui Barnabas Collins(Johnny Depp), un tânăr transformat de o vrăjitoare în vampir undeva pe la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Când e vorba de blesteme, vrăjitoare, vampirii şi toate bagajele legate de acest cuvinte automat trebuie să vorbim despre dragoste şi gelozie. Cele două merg mână în mână până la final, transformând filmul într-un circ ieftin care deşi aduce aminte, pe alocuri de The Witches of Eastwick nu are nimic din măreţia acestuia.

La începutul filmului avem parte de primul plus al acestui film. Nights in white satin se aude aproape în întregime, dar apoi ţăranii înarmaţi cu furci şi făclii desprinşi din Evul Mediu strică totul. Barnabas transformat după sinucidere în vampir (e prima transformare pe care o văd fără muşcătură) este îngropat cu tot cu blestem. Timpul trece şi povestea se deplasează pe axa temporală până în 1972, când o guvernantă anonimă ajunge la conacul familiei Collins. The Adams Family trece prin gândurile privitorului avizat pentru scurt timp, ca apoi după câteva minute clişeele să înceapă o poveste plictisitoare şi puerilă. Blestematul este dezgropat, omoară câţiva nevinovaţi şi apoi se mută acasă. Adaptare e rapidă, frica dispare numai că îl loc de teroare, Barnabas vampirul se apucă de afaceri cu peşti. Vrăjitoarea lui dragă interpretată de superba Eva Green controlează încă oraşul ca şi cum timpurile nu s-ar fi schimbat. Între cei doi începe o rivalitate comercială, presărată cu mici cu mici tăvăleli a la Twilight ca spre final happy end-ul să nu fie pentru toată lumea.

Dark Shadows recenzie

Dark Shadows are un aspect întunecat cu care ne-a obişnuit Tim Burton, dar cam atât. Povestea e subţire, nimic nu e înfricoşător şi efectele speciale par să fi avut un buget extrem de limitat. Johnny Depp încearcă să-şi facă treaba cum poate mai bine, dar parcă rolul nu i se potriveşte atât de bine. Ca să fiu rău aş spune că în acest film, Depp e un fel de Turist fardat cu haine lungi şi largi care se cam fereşte de soare. Eva Green e fermecătoare. Ea este singurul motiv pentru care am urmărit filmul până la captă. Alături de cei doi mai apar Michelle Pfeifer şi Helena Bohan Carter, ambele cu roluri nesemnificative.

Cel mai recent film regizat de Tim Burton e o pierdere de timp, o chestie care cel mai probabil nu trebuia să prindă viaţă pe marele ecrane pentru că nu oferă nimic nou şi mai nimic plăcut.

Notă:4,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Dark Shadows , 3.0 out of 10 based on 1 rating
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *