Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love
D: Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone, Julianne Moore
R: Dan Fogelman
Release: 29 Iulie 2011
US Box Office:$83,6 M
Durată: 1 h 57 min.
Gen: Comedie, Romance

An de an aşteptăm o comedie romantică lipsită de clişee şi de iubire siropoasă şi ireală. An de an suntem dezamăgiţi de mai toate premierele ale acestui gen, chiar dacă multe dintre ele apelează la o distribuţie de top (cel mai evident exemplu ce-mi trece prin minte e Valentine’s day sau He’s just not that into you). Mai toate aceste filme menţionate duc lipsă de umor de calitate şi mai toate se împotmolesc într-un romantism credibil doar pentru fete de 14 ani. Ei bine şi anul acesta multe filme au dezamăgit, dar se pare că Crazy, Stupid, Love nu se numără printre ele. Cu un umor decent presărat mai mereu de iubirea simplă şi nebună Crazy, Stupid, Love, se remarcă în primul rând prin  distribuţie şi abia apoi prin echipa de regizori aflată şi în spatele comediei I love you Phillip Morris. Ryan Gosling, Emma Stone, Steve Carell şi Julianne More îşi fac treaba minunat, fiecare dintre ei demonstrând şi altă dată că sunt actori capabili să joace orice tip de roluri.

Povestea are mai multe planuri, mai multe personaje şi ca de obicei în astfel de situaţii există şi un punct comun. Aici evident punctul comun este dragostea, prietenia şi lucrurile stupide pe care le face datorită ei, dar până la intersecţia lor, fiecare se desfăşoară pe cont propriu fără să-ţi dea de bănuit că au în comun un pic mai mult.

În prim plan se află Cal, un bărbat simplu, un familist convins care într-o seară primeşte vestea că soţia vrea se divorţeze. Şocat de dorinţa acestei şi de aventura cu un coleg de serviciu, Cal reacţionează la început pueril – se aruncă din maşină în timpul mersului -, dar apoi este capabil să respecte dorinţa soţiei şi se mută din casă. Ajuns pe cont propriu, Cal dă peste Jacob un alt personaj cu o poveste interesantă. Interpretat de Ryan Gosling, Jacob este un tânăr cu bani, un adevărat prince charming capabil să vrăjească orice femeie. Într-o seară farmecele lui nu au efect asupra unei străine, pe nume Hannah (Emma Stone), dar viaţa sa de noapte nu-i este afectată. După ce-l întâlneşte pe Cal, afundat în suferinţă, Jacob se decide să-l ajute şi începe să-l transforme dintr-un bărbat de casă cu o singură femeie la activ într-unul capabil să cucerească aproape orice doamnă. În paralel se desfăşoară şi o altă poveste, cea lui Robbie un băiat de 13 ani îndrăgostit de bona sa şi povestea acestei tinere domnişoare îndrăgostită de tatăl lui Robbie, Cal. Aventurile lui Cal în teritoriul femeilor sunt pline de umor, dar acesta nu poate uita că inima lui bate pentru Emily (Julianne More), aşă că se decide să lupte pentru ea. Nici Jacob nu scapă uşor, pentru că dragostea îi bate la uşă iar Hannah se află pe pragul de la intrare.

Umorul de bun gust devine memorabil când toate poveştile se intersectează, iar adevărul despre relaţia fiecăruia iese la iveală. Scena, oarecum asemănătoare cu cea din Bridget Jones Diary, e plină de umor şi testosteron, dar în esenţă realizează ce şi-a propus – să stârnească râsete. Despre distribuţie nu am să mai vorbesc pentru că atât actorii tineri cât şi cei mai consacraţii sunt profesioniști adevăraţi, capabili să joace aproape orice rol (mici dubii în privinţa lui Steve).

Crazy, Stupid, Love, e film nebun care are parte de romantism (mai ales prin Robbie care nu renunţă nicicum la sufletul pereche), de umor (mai ales prin scena confruntării şi prin cele de la mall) şi de nebunie (prezentă un pic în aproape fiecare scenă). Fără aceste trei ingrediente şi fără distribuție probabil filmul nu ar fi fost atât de apreciat atât de public cât şi de critici, responsabili cu recenzii foarte bune la adresa unui astfel de film. Pentru toţi fanii comediilor şi pentru cei romantici, Crazy, Stupid, Love e un film aproape perfect pentru o seară liniştită alături de cei dragi.

Notă:8.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Crazy, Stupid, Love, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
12 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *