Crazy Heart

Crazy Heart
D: Jeff Bridges, Colin Farrell, Maggie Gyllenhaal, Robert Duvall
R: Scott Cooper
Theatrical Release:Dec 16, 2009
Box Office: $39,397,065
Durată: 1 h 51 min
Gen: Dramă
Share

Acum câţiva ani mi-a dat seama că filmele biografice muzicale nu sunte cele mai reuşite dar interpretarea este mereu fabuloasă. Poate că reţeta a început demult dar pentru mine de la Ray încoace, cu un popas prin Walk the Line şi terminând cu Crazy Heart, filme despre talente muzicale au demonstrat că actorii care interpretează genii ale muzicii realizează printre cele mai bune roluri ale carierei. De ce se întâmplă aşa ceva nu e uşor de spus dar probabil o explicaţie poate fi dată de faptul că regizorii îşi concentrează întreaga atenţie pe evoluţia personajului, pe temerile sale, pe realizări şi pe eşecuri.

Crazy Heart, povestea cântăreţului de country, Bad Blake se situează cam sub aceleaşi auspicii amintite mai sus. Jeff Bridges face un rol extraordinar iar regizorul Scott Cooper construieşte povestea linear, fără multe intervenţii. Bad Blake este un cântăreţ de muzică country pe care foarte multă lume îl respectă pentru o carieră de succes în trecut. Timpul a trecut, iar Bad ajunge să cânte prin baruri pentru oameni simpli. Chiar dacă nu are succesul de altădată, Bad îşi iubeşte în continuare muzica şi fanii dar din păcate viaţa privată este mai mult un coşmar. Ţigările, alcoolul, lipsa banilor, vârsta înaintată, imposibilitatea de a realiza un album solo îl aruncă într-o stare de nepăsare care nu îi face bine. Situaţia se schimbă după ce Bad o întâlneşte pe Jean, (Maggie Gyllenhaal) o jurnalistă neînsemnată de care se îndrăgosteşte şi mai ales după ce are un accident de maşină. Lucrurile care îi lipseau până acum în viaţă sunt regăsite dar alcool îl face să le piardă din nou.

Jeff Bridges dă viaţă unui personaj extrem de complex care porneşte ca învins. Cariera se îndreaptă spre apus, familia nu-l vrea lângă el, iar alcoolul este singurul său prieten. Trepat însă lucrurile se schimbă iar Bad primeşte o nouă sanşă prin care să-şi repare toate greşelile trecutului. Din păcate pentru el chiar dacă drumul vieţii era din nou promiţător, alcoolul îl abate pentru totdeauna de la tot ce îşi dorea în viaţă. Frumuseţea personajului este specială, pentru că din acel moment, Bad găseşte puterea să îşi redreseze viaţa chiar dacă aproape totul era pierdut. Merită de apreciat şi prezenţa actorilor Robert Duvall şi Colin Farell care contribuie prin personajele lor discrete la salvarea celui care va fi mereu Bad Blake.

Oscarul pe care l-a câştigat Jeff Bridges este de necontestat nu doar pentru interpretarea fără cusur dar şi pentru complexitatea şi frumuseţea personajului. Coloana sonoră a filmului este extrem de reuşită şi va impresiona orice spectator chiar dacă nu este fan al muzicii country. Crazy Heart este un film despre succes, despre eşec, despre prăbuşire, şi despre regăsirea propriului drum chiar şi atunci când capătul nu mai pare minunat.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *