Conan The Barbarian

Conan The Barbarian
D: Jason Momoa, Mickey Rourke, Rachel Nichols
R: Marcus Nispel
Release: 19 Augsut 2011
US Box Office: $21,3 M
Durată: 1 h 52 min.
Gen: Aventură, Acţiune

Povestea fantastică cu războaie, necromanceri, vrăjitoare, monştrii marini şi creaturi războinice lipsite de orice urmă de umanitate, a primit anul acesta o nouă ecranizare după o pauză de aproape treizeci de ani. Dacă în 1982 Arnold Schwarzenegger a fost cel care l-a interpretat pe Conan, anul acesta producătorii au optat pentru un actor mai puţin cunoscut, dar cam de aceiaşi statură. Jason Momoa cunoscut mai mult din serial a tras din greu la sala de forţă pentru a arăta ca şi fostul guvernator de Texas, dar problema cea mare nu a fost fizicul ci nevoia de a copia şi timbrul vocal al unui actor născut cu acest dar. Această impunere a impregnat personajului o duritate mai ridicată, i-a anulat orice urmă de slăbiciune, dar din păcate de multe ori a fost deranjantă.

Povestea uşor redusă la – ”băiat născut în mijlocul bătălie cu sânge în gură în loc de lapte creşte alături de un tată dur, conducător de trib. Când copilăria este abandonată şi transformarea în bărbat începe, un warlord apare îi ucide tatăl şi tribul, dar pe el îl lasă să trăiască. Pribeag, eroul se transformă într-un războinic al dreptăţii aflat mereu în căutarea răzbunării. O primă confruntare are loc, dar warlord-ul învinge cu ajutorul magiei negre practicată de o fiică înfricoșătoare. Nevoit să fugă, Conan se retrage alături de o frumuseţe feminină pură şi se regrupează pentru o nouă confruntare. În drum spre victorie războinicul trece peste câţiva monştrii iar confruntarea cu warlord-ul devenit semizeu cu ajutorul magiei e mai uşoară decât ne așteptam;” –  are un ritm rapid de desfăşurare, senzaţia de plictiseală ocolind spectatorul o bună bucată de timp. Efectele speciale sunt reuşite, lumea magică presărată de violenţă, monştrii, necromanceri şi vrăjitori e atractivă, iar în ceea ce priveşte confruntările violente premiul pentru reuşită o primeşte cea în care Conan se luptă cu nişte războinici de nisip.


Conan The Barbarian este un film pentru fanii genului, pentru cei hipnotizaţi de lumi fantastice întunecate, cu poveşti închegate. Avantajul filmului e că printre violenţa sângerie, deseori exagerată povestea e bine pusă la punct şi din când în când mai există şi nişte nuditate. Interpretarea n-are caracteristici de vreun premiu cunoscut, dar e bună pentru un astfel de film. Dintre toţi actorii eu l-aş remarca din nou pe Ron Pearlman, o figură mai mereu prezentă în astfel de filme.

Dacă eşti dornic de o aventură întunecată sau eşti nostalgic după filme copilăriei, Conan the Barbarian e soluţia potrivită. Din păcate dacă eşti sensibil la sânge atunci filmul trebuie evitat pentru că e posibil să-ţi ofere câteva imagini dăunătoare.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Conan The Barbarian, 10.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *