Cold Souls

Cold Souls
D: Paul Giamatti, David Strathairn, Dina Korzun
R: Sophie Barthes
Theatrical Release:Aug 7, 2009
Box Office: $700,980
Durată: 1 h 41 min
Gen: Comedie/dramă

Cu Paul Giamatti în rolul principal, interpretându-se chiar pe el însuşi, filmul prezintă povestea unui actor afectat de imposibilitatea conectării cu personajul pe care ar trebui să-l interpreteze şi de criza vârstei a doua, care se decide că trebuie să facă ceva cu viaţa sa. Şi cum paginile aurii te ajută să găseşti o soluţie pentru orice problemă, acestă dă peste o agenţie care se ocupă cu extragerea sufletului, stocarea şi transferul de suflete. De aici încolo cunoscători vor avea impresia că vizionează un film cu scenariu scris de Charlie Kaufaman ( Adaptation sau Being John Malkovich ) în care orice părticică a minţii umane este analizată minuţios.

Nemulţumit şi neîncrezător în propriu suflet, Paul refuză să-l privească şi se decide să-l depoziteze pentru o vreme. Gol şi fără posibilitatea de a simţi ceva acesta decide rapid că viaţă fără suflet nu are rost dar când se reîntoarce la clinică pentru recuperarea sufletului problemele încep să apară. Traficul de suflete este în floare şi în acest domeniu iar sufletul său ajunge să fie furat şi palsat în corpul unei actriţe din Rusia. După o aventură prin Rusia, Paul îţi recuperează sufletul. Momentul simbiozei îl obligă pe Paul să-şi privească sufletul iar imaginile sunt minunate. Persoana iubita, continuarea vieţii printr-un bebeluş, albul înconjurător formează imaginea unui paradis, un paradis pur ce nu se regăseşte în orice suflet.

Pe lângă acestă poveste filmul ne mai prezintă şi destinul unei cătâr de suflete care treptat îşi pierde identitatea sufletească tocmai datorită acestui trafic. Fiecare suflet gol sau bogat îşi pune amprenta asupra sa, astfel că sufletul ei va ajunge să fie format dintr-o multitudine de resturi sufleteşi. Tristă şi goală pe dinăuntru aceasta găseşte din nou fericirea doar atunci când transportă sufletul lui Paul.

Could Souls este un film cu o ideea originală dar care din păcate îşi pierde această caracteristică rapid. Acest lucru touşi nu-i afectează foarte mult calitatea pentru că regia şi intrepretarea deosebită îl ajută extrem de mult. Un film plăcut, filosofic ce te face să te întrebi cît de frumos sau urât este sufletul fiecăruia.

Notă: 7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *