Clash of the Titans

Clash of the titans – By Andrei Cimpan

D: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes
R: Louis Leterrier
Theatrical Release:Apr 2, 2010
Box Office: $132,600,220
Gen: Action/Adventure
Durată:1h 46 min

Legenda care ne spune cum au ajuns titanii să fie detronaţi de către proprii lor fii, zeii, este bine cunoscută de majoritatea oamenilor cu puţină cultură generală. Clash of The Titans aduce în prim plan povestea unui pescar, Perseus (interpretat de Sam Wothington), a cărui familie este ucisă de zeul lumii de dincolo, Hades (interpretat, cu destula graţie zic eu, de către Ralph Finnes) şi care, descoperind între timp ca este fiul zeului suprem, Zeus, încearcă să se răzbune pe Hades, să ucidă un titan de neoprit, Kraken-ul şi să salveze clişeica domniţă în primejdie.

Povestea este simplă, acţiunea se desfaşoară pe un plan narativ liniar, fără vreo surpriză, fără ca spectatorul să fie surprins în vreun fel. Băiatul de pescar, a cărui destin îi este ascuns până si lui, ajunge să realizeze tot ce şi-a propus, fără prea mari dificultăţi (emoţionale cel puţin). Nu se insistă asupra trecutului lui Perseus, acest aspect (destul de important aş zice eu) este trecut cu vederea. Luptele cu titanii şi cu diversele creaturi mitologice sunt desfăşurate rapid, fără prea mari complicaţii, câteva lovituri de spadă şi scena de acţiune s-a terminat.

Personajul de la care aşteptam să impresioneze cel mai mult, Zeus (Liam Neeson), este şters, punându-se accent mai mult asupra ideei de zeu suprem şi nu asupra rolului direct pe care el îl joacă. Interpretarea lui Neeson este ştearsă, rolul pălind în faţa altora, precum Schindler’s List, Chronicles of Narnia sau Taken.

Efectele sunt foarte slabe, făcute parca de nişte începători. Efectele 3D sunt aproape inexistente, filmul putând foarte bine fi vizionat fără ochelarii 3D, începutul fiind mai bogat din acest punct de vedere.Am mers la acest film fără să mă aştept la mare lucru şi am primit şi mai puţin. Este un film care merită văzut intr-o duminică plictisitoare, nicidecum în 3D.

Notă: 5.5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *