Cirque du Freak

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant
D: Chris Massoglia, John C. Reilly, Ken Watanabe, Salma Hayek
R: Paul Weitz
Theatrical Release: 23 Oct, 2009
Box Office: $13,838,130
Gen: aventură

Filmele cu vampiri au avut de-a lungul anilor o evoluţie ciudată; în loc să progreseze au ajuns să se adâncească într-o mediocritate ce greu poate fi depăşită. Dacă Dracula lui Bram Stoker a creat un mit sângeros şi înfricoşător, cei care fac filme cu vampiri azi s-au gândit că o recosmetizare era necesară. Din păcate pentru mulţi dintre noi această recosmetizare a fost un dezastru. Astfel că sângele, frica şi colţii au fost înlocuiţi cu nişte vampiri drăgălăşi pe care tinerii din ziua de azi îi adoră. Ba mai mult unii sunt chiar eroi creând o adevărată isterie de fiecare dată când apar pe marile ecrane.

Reţeta succesului creată de Twilight (atât cartea cât şi filmul) se pare că nu a putut fi urmată de adaptarea romanului lui Darren Shan – Cirque du Freak pentru că publicul nu a mai apreciat aşa mult o confruntare între doi vampiraşi care încă nici nu au facut bine cunoştinţă cu coşurile adolescenţei.

Filmul prezintă povestea a doi adolecenţi care sunt atraşi prin intervenţia destinului ( întruchipat de un gras sinistru) spre un circ de ciudaţi unde fac cunoştinţă cu vârcolaci, vampiri şi alţi ciudaţi. După această vizită tentaţia ciudatului devine irezistibilă astfel încât cei doi renunţă la cele pământeşti pentru a se alătura unor tabere (vampirii şi vampirezii) aflate în conflict de câţiva zeci de ani.

Sub protecţia acestui circ de ciudaţi Daren şi Larten Creapsly se ascund de vampirezi care nu vor altceva decât reluarea vechiului conflict. Cum războiul nu poate fi amânat mult timp, confrutarea dintre Larten şi Murlaugh, pe de o parte şi cea dintre Steve şi Darren, pe de alta, reprezintă doar un început pentru un nou fir epic ce îi va avea în prim plan de data acestă pe cei doi foşti prieteni.

 

Filmul putea promite mai mult pentru că la început story line-ul era promiţător iar machiajele şi decorurile potrivite. Din păcate lipsa acţiunii spectaculoase şi a unei interpretări mai bune a aruncat filmul în braţele insuccesului astfel că ideea unei continuări nu cred că va fi acceptată de vreo casă de producţie serioasă.

Notă: 6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *