Chungking Express

Chungking express
D: Faye Wong, Takeshi Kaneshiro
R: Kar Wai Wong
Release: Mai 2002
Durată: 1 h 37min.
Gen: Romance, dramă

Despre Kar-wai Wong nu ştiam mare lucru dar după ce am vizionat In the Mood For love mi-am dat seama că am în faţă un regizor unic, un regizor special care vede arta cinematografică cu alţi ochi.  Interesant este faptul că de fiecare dată când face un film, Kar renunţă la scenariu pentru a oferi privitorilor mai multă originalitate şi o plăcere unică care să nu fie limitată de rigurozitatea unui scenariu.

Chungking express e la fel ca alte creaţii ale sale un film fără scenariu, un film cu două poveşti romantice care urmând logica firescului ar trebuie să se intersecteze. Din fericire atipicul intră în scenă iar coliziunea aşteptată poate de unii ochi ai privitorilor nu se petrece. Acest lucru nu înseamnă că cele două destine din poveştile prezentate nu au o multitudine de lucruri în comun. Undeva în haosul zilnic, undeva în rutina de zi cu zi a fiecărui om destinele diferite se aseamănă prin obiceiuri, prin raportare la iubire sau la rutina zilnică. Astfel cele două personaje ale lui Kai au aceeaşi meserie, iau prânzul în acelaşi loc, sunt dornici de o iubire nouă care să-i facă să uite de o iubire trecută.

Prima poveste ni-l aduce în prim plan un tânăr detectiv dornic să uite de iubirea trecutului şi dornic să regăsească sentimentul înainte ca o conservă de ananas să expire.  Paralel cu destinul acestuia, regizorul ne prezintă unei blonde misterioase, o traficantă de droguri care are o ţinută secretoasă mereu. Cei doi se întâlnesc iar tânărul detectiv cred că e posibil să fi găsit iubirea. Povestea se încheie fără fum şi foc iar domnul Kar-wai Wong ne introduce în intimitatea unui alt poliţist care-şi serveşte prânzul la aceeaşi gheretă minusculă ca şi detectivul. Identificabil după un umăr, 663 e un poliţist simplu care atrage atenţia vânzătoarei de la gheretă, o tânără excentrică obsedată de o melodie superbă (California Dreamin – The Mammas and the Pappas). Pentru că poliţistul nu ia în seamă gesturile de flirt ale tinerei vânzătoare, acesta se decide să-i invadeze intimitatea. Prin activităţile ei cotidiene, aceasta trăieşte puţin câte puţin în lumea lui.

Poveştile prezentate sunt captivante şi inocente dar pe lângă ele stilul de filmare, oraşul mic şi înghesuit, coloristica şi muzica obsedantă te atrage spre o lume simplă, o lume în care ne regăsim puţin câte puţin.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *