Centurion

Centurion
D: Michael Fassbender, Olga Kurylenko, Dominic West
R: Neil Marshall
Theatrical Release: Aug 27, 2010
Durată: 1 h 37 min.
Genre: Acţiune, Istoric
Share

Centurion este unul dintre filmele care şi-a avut premiera luna aceasta. Cu un buget destul de redus şi cu o distribuţie necunoscută, Centurion ne prezintă o poveste despre conflictul dintre picţi (popor de rasă celtică aşezat în nordul Angliei care le-a făcut numeroase probleme romanilor care aveau cantonată în zona legiunea a-IX-a – Hispania) şi romani.

Acţiunea debutează cu o confruntare sângeroasă între picţi şi legiunea a-IX-a, adusă în York pentru a rezolva problemele cu barbarii. Nevoiţi să-şi apere pământul de invadatorii romani, picţii dau dovadă de curaj şi ferocitate învingându-i pe romani. Puţinii supravieţuitori romani ai bătăliei, pornesc prin necunoscutul nordic al Angliei în căutarea generalului luat prizonier. După ce pătrund într-o tabără de picţi, cohoarta de soldaţi romani rămasă încearcă să-l elibereze pe general, dar nu reuşesc. Cu picţii pe urmele lor, dornici de răzbunare pentru uciderea unui copil nevinovat, supravieţuitorii bătăliei trebuie să-şi găsească acum drumul spre casă.

Centurion este după cum am mai spus un film cu buget redus, fără prea multă originalitate, pentru că orice cinefil va observa foarte multe asemănări cu mult mai reuşita producţie King Arthur. Personajele sunt construite haotic, fără personalitate, astfel că nici unul dintre ele nu iese cu nimic în evidenţă. Interpretarea trece aproape neobservată, în evidenţă ieşind doar Olga Kurylenko, în rolul unei războinice nemiloase. Chiar şi aşa cu foarte multe defecte, Centurion e un film de vizionat mai ales dacă eşti fan al filmelor despre antichitate care reuşesc măcar să redea cât de cât atmosfera acelor vremuri.

O altă parere gasiti la Kalusen

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *