Case 39

Case 39
D: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane, Bradley Cooper
R: Christian Alvart
Durată: 109 min
Gen: horror

Nu e foarte plăcut în cariera unui actor când trebuie să sară de la comedii celebre sau drame ce îi aduc Oscarul la filme horror care nu aduc nimic nou. Mai mult decât atât , acest Case 39 pare mai degrabă un episod slăbuţ din Supernatural sau, ca sa fim mai serioşi, e un prolog la ceea ce ar urma să investigheze fraţii Winchester.

Asemănările cu demonii din Supernatural sunt atât de multiple încât cele 109 minute trec foarte greu. De la bun început aflăm că o feţiţă pe nume Lilith ( demonul cel mai de temut din sezonul 3 şi 4 întruchipa într-o fetiţă care îi place să-şi chinuiască familiile) este supusă la tratamente rele din partea părinţilor. Astfel că Emily, o asistentă socială deosebit de grijulie se oferă să o ajute să scape de nişte părinţi mai degrabă speriaţi decât nebuni. Cum demonii intră în lumea ta numai dacă le dai voie, Lilith o convinge pe Emily să-o salveze dintr-un cuptor încins 🙂 ( bună idee pentru a ucide un demon). Numai că treptat viaţa ei se schimbă. Toţi din jurul ei încep să moară ciudat ca şi cum cele mai mari temeri ale lor ar fi prins viaţă. În acestă situaţie, prostuţa de Emily în loc să se înarmeze cu sare, cărţi de exorcizare şi tatuaje protective se decide să o drogehze pe mica fetiţă şi apoi să-i dea foc fără să se asigure că mica bestie este înauntru. Scăpată din flăcările ce ar fi trimis-o direct în iad unde îi este şi locul, Lilith o supune la un ultim joc pe mămica ei dar spre surpinderea tuturor pierde, pentru că Emily îşi dă seama că frica este singurul lucru ce îi dă putere.

Filmul e slabuţ şi plictisitor, interpretarea e destul de jenantă iar muzica e aproape absentă. Analizând la rece scenariul filmului pare scris de un tip care a încercat să ne sperie dar nu a reuşit decât să ne plictisească (îmi cer scuze pentru recenzia în stil Supernatural dar altfel nu reuşeam să scriu decât vreo cinci rânduri despre acest film). Vizionaţi doar dacă sunteţi mare fan al filmelor horror sau dacă chiar nu aveţi nicio altă variantă de vizionat.

Notă: 4/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *