Casablanca

Casablanca

D: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains
R: Michael Curtiz
Theatrical Release: Jun 1, 1943
Durată: 1 h 42 min.
Genre: Romance, Dramă

Nu mai sunt foarte de spus despre cel mai iubit film al tuturor timpurilor, un film care a impresionat o lume întreagă nu doar prin complexitatea personajelor ci printr-o serie de replici care au rămas memorabile pentru totdeauna. Povestea minunată despre prietenie, devotament şi dragoste ce se desfăşoară într-o lume măcinată de cel mai mare conflict din istorie, a impresionat o lume întreagă astfel că şi în ziua de azi filmul este analizat chiar şi pentru cele mai nesemnificative detalii.

Acestă capodoperă a cinematografiei, a fost răsplătită cu trei premii Oscar (cel mai bun film, regizor şi cel mai bun scenariu), dar parcă acest lucru nu este suficient pentru a descrie adevărata valoare a unui film ce poate fi considerat mereu modern.

Chiar dacă obişnuiesc să vă prezint în câteva rânduri povestea filmului, de această dată am să fac o excepţie şi în loc de sinopsis am să vă prezint cele mai celebre replici din film, replici pe care chiar şi cei care nu au văzut filmul le vor recunoaşte.

„Here’s looking at you, kid”
„Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine”
„We’ll always have Paris”
„Round up the usual suspects”
„Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship”

Indiferent dacă vă plac filmele clasice sau nu, vizionarea acestui film este necesară pentru orice cinefil care se respectă.

Notă:9,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *