Cars 2

Cars 2
D: Owen Wilson, Larry The Cable Guy, John Turturro
R: John Lasseter, Brad Lewis
Release: 24 Iunie 2011
US Box Office:$191 M
Durată: 1 h 52 min.
Gen: Animaţie

Nu-mi plac sequel-urile la filme de animaţie, pentru că nu aduc mai nimic nou. Povestea devine tipizată şi semănă mai degrabă cu episod de sine stătător a unui serial care a avut un ”pilot” excelent din toate punctele de vedere. Printre victimele acestei aplatizări, devenită o modă, se numără Kung Fu Panda 2 (unde măcar finalul a salvat cât de cât impresia generală) şi mult aşteptatul Cars. La apariţia pe marile ecrane în 2006, Cars a impresionat nu numai prin distribuţie, ci mai ales prin povestea moralizatoare pentru copii – odată cu Lighthning McQueen, copiii au învăţat ce înseamnă prietenia şi ce înseamnă să-ţi păstrezi modestia atunci când eşti vedetă.

Revenit după patru ani, tocmai datorită vedetismului, Ligthning McQueen nu mai este capul de afiş al acestui film. Opţiunea de a-l pune în plan secundar şi de a-l promova pe Mater este oarecum ciudată, cel puţin la nivel de marketing(jucăria cu maşinuţa de curse fiind una dintre cele mai bine vândute jucării din ultimii ani), dar într-un fel povestea a avut şi aşa farmecul ei.


Campion incontestabil, McQueen se întoarce în Radiator Springs pentru a-şi revedea iubita şi pe bunul prieten Mater. După câteva zile de odihnă acesta este provocat la un duel de o maşină de formula 1 într-o cursă experimentală în care toţi participanţii vor folosi un combustibil ecologic. Hotărât să-l scoată pe Mater din Radiator Spring, McQueen îl duce cu el la prima cursă din Japonia, dar acolo prostia încântătoare şi gura mare a lui Mater, îl provoca problemele. Mai mult de atât o poveste cu spioni, maşini organizate într-o adevărată reţea criminală începe să se dezvolte şi să ţină prim planul. Cu două personaje noi, un spion activ pe nume Finn(Michael Caine) şi o agentă coordonatoare, Holly(Emily Mortimer), Cars 2 semănă pe alocuri cu The Man who knew to little, dar comparaţia se poate face doar la nivel de poveste .

Povestea are dinamică, are umor, vizual filmul e fără reproşuri, dar ceva lipseşte. Absenţa lui McQueen din prim planul poveştii nu este compensată cum trebuie de povestea cu spioni, dar învăţăturile sunt per total bunicele. Copiii învaţă să râdă din nou, învaţă că nicăieri nu-i ca acasă, învaţă importanţa prieteniei şi că energia nepoluantă e soluţia pentru un viitor curat(deşi ideea este combătută la final).

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *