Carriers

Carriers

D: Lou Taylor Pucci, Chris Pine, Piper Perabo, Emily VanCamp
R: Alex Pastor, David Pastor
Theatrical Release:Sep 4, 2009
Box Office: $90,820
Durată: 1h 25 min
Gen: Horror/psihologic

La recomandarea unui cititor fidel al blogului, Klausen1976 am vizionat acest film şi pot să spun că nu am fost dezamăgit dar nici încântat. Încă de la început mi-a plăcut faptul că normalitatea pare reală dar după 3-5 minute îţi dai seama că de fapt acţiunea se petrece într-o lume infectată de un virus letal ( non agresiv, fără zombii sau infectaţi violenţi).

Oamenii sunt pe cale de dispariţie iar frica de infecţie îi face pe cei sănătoşi să fie extrem de atenţi cu oricine sau orice din jurul lor. Cu toate aceste precauţii patru tineri se văd nevoiţi să călătorească împreună cu un tată şi o fiică bolnavă spre o posibilă locaţie unde ar exista un leac. Ajunşi acolo speranţa moare pentru că niciun doctor nu a reuşit minunea salvatoare. După ce îi abandonează pe cei doi infectaţi, tinerii pornesc din nou spre o locaţie pustie unde cred că ar putea fi în siguranţă până la dispariţia virusului sau a oamenilor. Drumul prin această lume plină de haos, teroare şi violenţă îi aduce în contact cu tot felul de oameni care încearcă să supravieţuiască. Totul devine şi mai dificil după ce una dintre fete se îmbolnăveşte pentru că a ajutat o fiinţă nevinovată ( no good deed goes unpunished).

Mi-a plăcut faptul că sentimentul de pustietate pare real dar şi faptul că nu au dat nici o explicaţie pentru modul în care virusul a apărut. Mi-a plăcut soundtrackul (potrivit atmosferi din film ) şi faptul că regizorul nu a stricat filmul cu tot felul de nebuni ascunşi care să ucidă sau să violeze de plăcere. Nu mi-a plăcut interacţiunea dintre personajele principale şi faptul că filmul are foarte multe clişee specifice oricărui film horror cu infecţii sau infectaţi. Chiar şi aşa finalul diferit faţă de alte filme de acelaşi gen mă face să-l recomand tuturor celor care vor să vadă un thriller psihologic bunicel.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *