Captain American: The Winter Soldier

winter soldierCaptain American: The Winter Soldier

D: Chris Evans, Scarlet Johansson, Samuel L Jackson, Robert Redford

R: Anthony Russo, Joe Russo

Durată: 136 min

Gen: Acțiune

Notă FilmSinopsis:9/10

Au trecut doi ani de atunci SHIELD fiind acum în plină dezvoltare. Conduce operațiuni nu tocmai aprobate de Consiliu de Securitate și are un plan măreț privind asigurarea păcii la nivel mondial. Din păcate planurile SHIELD încep să prăbușească după un atac în mijlocul orașului asupra lui Nick Furry. Este momentul în care își face apariția un nou adversar pentru Captain America. Este de vorba de Winter Soldier, un individ necunoscut, dar care are legătură cu trecutul căpitanului Steve Rogers. În scurt timp Captain America se trezește urmărit de cei de la SHIELD. Pentru a afla adevărul și care sunt planurile noilor inamici, căpitanul primește ajutor de la Natasha Romanoff, aka Black Widow (Scarlett Johansson) și de la un prieten nou, Sam Wilson (FALCON).

Captain American: The Winter Soldier are un ton mai serios decât alte filme din seria Marvel. Efectele speciale sunt mai reduse, dar compensează cu multe scene de luptă realizate ca la carte. Deși filmul ține mai bine de două ore, nu există momente plictisitoare, firul epic fiind foarte bine dezvoltat. Fiecare personaj cheie are momentul de glorie, ceea ce face din Winter Soldier un film mai puțin egocentrist ca și primul. În momentele de liniște se insistă chiar pe o umanizare a acestui super erou, spectatorul fiind martor de la început pe o încercare de reintegrare în societate (o nouă relație de prietenie, ideea de ieși cu cineva).

captain-america-winter-soldier-23
Distribuția conține nume importante – Chris Evans, Samuel L Jackson Robert Redford, Scarlett Johansson, fiecare din ei având un rol important pentru conturarea personajelor. Sebastian Stan, actorul de origine română impresionează mai mult prin atitudine pentru că numărul replicilor pot fi numărate pe degetele de la o mână. Chiar și așa, personajul său e marele câștig al filmului și cel mai probabil va fi păstrat în următorul film pentru a putea contura mai bine eroul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Captain American: The Winter Soldier, 7.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *