Buried

Buried
D: Ryan Reynolds
R: Rodrigo Cortés
US Box Office :$1,0 M
In Theaters: Sep 24, 2010
Durată: 1 hr. 34 min.
Gen: Thriller

Buried este unul dintre cele mai intense filme pe care le-am vizionat anul acesta. Privit ca şi un thriller cu buget mic, Buried a oferit mai mult decât mă aşteptam. Centrat pe un singur personaj (Paul Conroy) şi pe o singură locaţie (interiorul unui sicriu) Buried îşi merită aprecierile în primul rând datorită tensiunii pe care ţi-o transmite timp de 90 de minute şi mai ales datorită faptului că, deşi finalul este oarecum previzibil, spectatorul nu se va gândi că regizorul îi va servi tocmai ceea ce era evident de la bun început.

Debutul filmului este oarecum şovăielnic, cadrele negre cu zgomot foarte redus persistând destul de mult. Dar pe când crezi că există nişte stângăcii de montaj o lumină se aprinde şi facem cunoştinţă cu un bărbat legat ce este închis între patru scânduri. Respiraţia este intensă, dar greoaie iar sentimentul de panică se poate citi cu uşurinţă pe chipul acestuia. După acestă introducere scurtă aflăm cine este cel din sicriu, cum a ajuns acolo şi ce trebuie să facă pentru ca cineva să-l salveze. Nu vreau să vă stric plăcerea vizionării aşa că nu am să dezvălui mai multe despre modul în care evoluează acţiune.

Ryan Reynolds face un rol convingător chiar dacă uneori reacţile şi replicile sale par mai degrabă specifice unui personaj pus pe harţă decât ale unui simplu om aflat într-o situaţie disperată.

Intens, claustrofobic, chiar enervant uneori, Buried nu a dezamăgit aproape cu nimic (mai puţin faza cu şarpele care mi s-a părut prea trasă de păr) pe cei care ştiu că pornind cu o asemenea ideea nu puteai să oferi mult mai mult decât intensitate şi tensiune. Mesajul transmis de acest film a fost unul dur dar realistic. Într-o astfel de situaţie părţile implicate indirect sunt cei care-şi asigură spatele. Cu o duritate ieşită din comun aceştia îţi aruncă direct în cârcâ verdictul de vinovăţie (“doar din vina lui a ajuns acolo pentru că nu a respectat un regulament stupid”) astfel încât ei să nu mai poată fi responsabili de nimic.

Un film bun care redă foarte bine ceea ce ar face un om dacă s-ar găsi într-o astfel de situaţie.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *