Brothers

Brothers
D: Natalie Portman, Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Bailee Madison
R: Jim Sheridan
Theatrical Release:Dec 4, 2009
Box Office: $28,501,651
Durată: 1 h 45 min
Gen: Dramă
Share

După succesul uriaş al filmului The Hurt Locker, se pare că avem de-a face cu un alt film deosebit ce tratează problemele ce se nasc atunci când un membru al familiei pleca pe câmpul de luptă. Brothers, în regia lui Jim Sheridan este un film ce nu pune accent pe acţiune ci pe destinul personajelor. Ele sunt conturate foarte clar iar fiecare actor din distribuţie reuşeste să intre în pielea personajului pefect. De la Tobey Magurie până la Bailee Madinson în rolul lui Isabell Cahil, toţi fac roluri memorabile reuşind să ilustreze ceea ce se petrece cu adevărat în sanul unei familii tinere care trăieşte cu ideea că au pierdut pe cineva foarte drag, departe pe câmpul de luptă.

După cum reiese din titlul, filmul prezintă momentele de cumpănă ale fraţilor Cahil. Sam interpretat de Tobie Maguire este fratele mare, mai responsabil, mereu atent care îşi dedică viaţa atât familiei cît şi patriei pe care o slujeste pregătit să o apere pe fronturile din Afghansitan. Tommy este oaia neagră a familiei, baiatul rău care trebuie scos mereu dintr-o încurcătura de către Sam. Totul se schimbă după ce Sam plecat pe front iar la scurt timp este declarat mort deşi oficial era doar dispărut în misiune.

Suferinţa provocată de piederea soţului o apropie pe Grace de fratele acestuia. Apropierea este benefică pentru că le ajută pe fete să găsească un sprijin masculin atunci când ele aveau nevoie. În tot acest timp Sam care nu murise odată cu prabuşirea elicopterului este luat prizonier. Lupta pentru supravieţuire este dificiă şi traumatizantă iar salvarea vine parcă prea târziu pentru că umanitaea i-a fost anulată în momentul în care a fost obligat să-şi ucidă camaradul de catre insurgenţi.

Reîntors acasă povara crimei îl apasă iar apropierea soţiei de fratele său îl face gelos. În loc de mulţumire pentru că a avut grijă de familia sa, Sam îl tratează pe Tommy cu gelozie şi ură. Imaginea camardului ucis îl urmăreşte iar paranoia îl face agitat şi nevrotic chiar în faţa copiilor. Momentul prăbuşirii vine firesc iar recuperarea se face treptat alături de o soţie iubitoare şi înţelegătoare.

Rolul facut de Tobey Maguire este memorabil şi tocmai de aceea nu am înţeles încăpăţânarea membrilor academiei de a nu-l nominaliza la oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Brothers este o dramă de familie extraordinară, cu o distribuţie de zile mari care nu dejamăgeste pe nimeni.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *