Brooklyn’s Finest

Brooklyn’s Finest
D: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes
R: Antoine Fuqua
Theatrical Release: Mar 5, 2010
US Box Office: $26.7M
Durată: 2 h 13 min.
Gen: Acţiune/dramă
Dramele despre viaţa de poliţist sunt cam ignorate de scenariştii de la Hollywood pentru că serialele de tip CSI le-au cam acaparat targetul. Foarte rar găseşti un film cu adevărat reuşit pe acest subiect care să nu se transforme într-o cursă nebună după un criminal feroce, dar şi când găseşti te bucuri de acţiune simplă combinată cu drame personale create de o slujbă iluzorie. Cu toţii ne imaginăm poliţişti perfecţi gata oricând să ajute pe cineva la nevoie fără însă a ne gândi prin ce stres şi prin ce drame trec aceştia zi de zi.Brooklyn’s Finest ne prezintă o poveste aparent plictisitoare ce se concentreză pe trei destine de poliţist. Astfel facem cunoştinţă cu Eddie ( Richard Gere ) un poliţist de patrulă învins de sistem care îşi găseşte refugiul într-o sticlă cu alcool şi o prostituată ieftină.Cu 7 zile înainte de pensie acesta face orice este necesar pentru ca liniştea şi monotonia vieţii să nu-i fie perturbată. Depăşind stadiul de patrulare facem cunoştinţă cu Sal ( Ethan Hawke ) un poliţist de la narcotice gata mereu să-şi conducă echipa de intervenţie în cele mai riscante misiuni. Sub toată acestă aparenţă Sal nu este altceva decât o persoană învinsă, pe punctul de a se prăbuşi pentru că nu poate să le asigure copiilor săi şi soţiei o casă suficient de mare şi de curată care să nu-i îmbolnăvească. Sub această presiune, Sal este dispus să-şi rişte viaţa, libertatea, cariera pentru a face rost de bani ( jefuind traficanţi ). La masa persoanelor înfrânte de un sistem şi de o slujbă ce rar îţi oferă satisfacţii, se alătură şi Tango ( Don Cheadle ) un poliţist sub acoperire care-şi pierde identitatea şi nu mai ştie dacă arestarea unui traficant de droguri care-i devenise prieten mai reprezintă o soluţie pentru el. Destinul îl împiedică să aleagă pentru că amicul său este ucis de câţiva compatrioţi, dar Tango caută răzbunare uitând că este poliţist.

Toţi trei sunt persoane învinse, gată să se transforme tocmai în ceea ce au urmărit mai mereu. Ultimele minute când fiecare parcurge propriul culoar al morţii ne demonstrează că transformarea vine cu repercursiuni grave iar destinul, în mod ironic te loveşte tocmai cu ce nu te aşteptai.

Brooklyn’s Finest este un film poliţist bun, cum nu am mai văzut de la Pride & Glory sau We Own the Night încoace. Elemente specifice regizorului Fuqua, cunoscut pentru Training Day sunt completate pe final şi cu elemente de regie pe care le-am văzut în Crash pentru că pe lângă acţiune şi dramă, filmul vorbeşte şi despre rasism. Intepretarea celor 3 actori principali nu iese foarte mult în evidenţă dar este perfectă pentru tipologia personajelor create. Fiecare decade şi se îndreaptă spre un final previzibil dar care totuşi te surpinde. De apreciat este şi prestaţia lui Wesley Snipes care face un rol mult mai bun decât toate rolurile din ultimii 5 ani. Vă recomand cu căldură acestă dramă poliţienească care o să vă surpindă plăcut.

Notă 8/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *