Bridget Jones’s Diary

Bridget Jones’s Diary
D: Colin Firth, Hugh Grant, Renée Zellweger
R: Sharon Maguire
Release: 13 Aprilie 2001
US Box Office: $ 70,8 M
Durată: 1 h 32 min.
Gen: Romance, Comedie

Bridget Jones’s Diary e genul de film romantic cu o poveste irealistă, cu câţiva actori renumiţi (Colin Firth, Hugh Grant şi Renée Zellweger) şi care are priză la public datorită unui umor englezesc bunicel, datorită femeilor trecute de prima treime cărora le menţine viu visul adolescenţei cu Făt-Frumos şi mai ales datorită unei scene de luptă care demonstrează că şi cei care se uită mai puţin la filme ştiu să se bată ca de la bărbat la bărbat sau mai degrabă ca de la puştan la puştan.

Nu vreau să fiu foarte dur cu acest film pentru că m-a făcut să râd (acest lucru se datorează în primul rând persoanlităţii fermecătoare a personajului central, o femeie trecută de 30 de ani, un pic supraponderală, cu o gură slobodă şi datorită scenei de luptă mai sus menţionată) aşa că am să vă las pe voi să decideţi dacă filmul merită apreciat pentru aspectele pozitive.

Fără prea multe reţineri filmul ne prezintă povestea lui Bridget Jones, o femeie care nu se dă înlături de la băutură, ţigări, mâncare şi cuvinte total nepotrivite în situaţii publice care o umplu de penibil. Cu toate acestea, Bridget începe o relaţie cu şeful ei, Daniel (interpetat de Hugh Grant), un adevărat Don Juan care se foloseşte de umor şi de minciuni pentru a cuceri o femeie care abia aşteaptă să fie iubită. În acelaşi timp Bridget îl cunoaşte şi pe Mark, un avocat de succes care are ceva mai vechi de împărţit cu Daniel. Relaţia dintre Bridget şi Daniel e intensă dar se sfârşeşte rapid, iar Bridget va trebuie să se adune pentru a nu se mai găsi sigură din nou pentru încă un an.

Bridget Jones’s Diary e un film amuzat, cu un pic de romantism şi care mai are şi o coloană sonoră bunicică pe deasupra. Personajele colorate, pline de umor şi situaţiile jenante fac tot farmecul, aşa că vă recomand vizionarea mai ales dacă aveţi nevoie de un film optimist şi vesel.

Dacă totuşi nu v-aţi decis am să vă enumăr 3 motive pentru a-l viziona şi 3 pentru a nu-l viziona:Pro:
1. Bridget Jones face o supă albastră – dacă vreţi să ştiţi cum vizionaţi filmul.
2. Hugh Grant şi Colin Firth se bat în stradă înt-un mod oarecum penibil, dar comic.
3. Renée Zellweger chiar dacă e grăsuţă e adorabilă.
Contra:
1. Este plin de romantism iluzoriu
2. Firth face un rol slab mult sub valoarea sa ca actor.
3. Scenariul e destul de previzibil.
Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *