Bridesmaids

Bridesmaids
D: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne
R: Paul Feig
Release : 13 mai 2011
US Box Office: $ 169.1 M
Durată: 2 h 05min.
Gen: Comedie

Bărbaţii ştiu să se distreze când vine vorba de petrecerea burlacilor sau orice alt timp de petrecere. Am văzut acest lucru în foarte multe filme – The Hangover, The Hangover 2, Very bad things, Superbad, Eurotrip, Get him to the Greek – şi într-un fel sau altul bărbatul a devenit un mit al petrecerilor. În tot acest timp doamnele şi domnişoarele stăteau deoparte, se bronzau, se relaxau şi arătau bine pe când masculii petrecăreţi se întorceau mahmuri acasă. Ei bine în 2011 situaţia se schimbă pentru că Paul Feig (Bad Teacher) redefineşte femeia din comedii. Tiparul de lady, frumos aranjată, dichisită, dornică să meargă la petreceri organizate de înalta societate este abandonat destul de des şi în locul lui apar nişte fete petrecăreţe, fără inhibiţii şi dornice să petreacă cum nu au mai făcut-o niciodată. Cu un limbaj necenzurat, domnișoarele de onoare fac lucruri trăsnite, probează rochii, se fac de râs, le distrug datorită unei intoxicaţii alimentare şi se iau la harţă pentru titlul suprem de cea mai bună domnişoară de onoare. În tot acest timp bărbaţii sunt cam absenţi(O fi pe la muncă sau pe la alte petreceri) sau au simplu rol de a le completa pe doamne.

Alcoolul are şi el un rol aparte în Bridesmaids, dar nu curge valuri ca în alte filme. E cu moderaţie, e prezent rar şi totuşi îşi face treaba. Provoacă umor, pune personajul cheie în situaţii penibile  chiar dacă pe alocuri are nevoie şi de un mic ajutor(nişte pastile necunoscute cam ca şi cele din The Hangover). Umorul din Bridesmaides nu este cenzurat, nu este limitat de nici un fel de bun simţ. Domnişoarele de onoare se fac de râs cum pot, te fac să râzi cu ele şi de ele. Din păcate nu este constant, dar stilul scenariul construit a la Saturday Night Live compensează momentele goale.


Bridesmaids se învârte în jurul domnişoarelor de onoare. Mireasa are un rol mai redus pentru a nu le eclipsa. Pe lângă prietenie există şi o rivalitate care provoacă umor, duce la certuri şi uneori la momente penibile. În centrul atenției se află Annie prietena din copilărie a miresei, o femeie fără nicio perspectivă. Lucrurile stau prost pentru Annie. Nu are o slujba decentă, locuieşte împreună cu doi ciudaţi, iar pe plan personal suferă datorită unui bărbat care se foloseşte de ea doar pentru sex. Soarele răsare un pic şi pe strada ei când prietena ei îşi anunţă nunta, numai o nouă apariţie feminină, Helen are grijă să strice totul. Rivalitatea dintre Annie şi Hellen duce la scenele de umor amintite mai sus, dar fără încă trei personaje filmul nu ar fi avut acelaşi farmec.

Bridesmaids nu e doar o comedie, pentru că romantismul îşi vâră coada. Avem un personaj cheie şi acesta trebuie să aibă parte de un happy end, chiar dacă prince charming nu e tocmai unul standardizat. Până la finalul oarecum previzibil, Bridesmaids are suficiente scene prin care poate convinge şi publicul masculin, chiar dacă în esenţă e un film pentru domnişoare.

La final vă recomand Bridesmaids pentru că are umor şi pentru că avem un personaj colorat mai ceva ca cel interpretat de Zach Galiafiankis.

Notă:7.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *