Breakfast at Tiffany’s

Breakfast at Tiffany’s
D: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Mickey Rooney
R: Blake Edwards
Theatrical Release:1961
Durată: 1 h 54 min
Gen: Comedie/romance
Share

Adaptat după un roman de Truman Capote, unul dintre cei mai buni scriitori ai secolului XX, Breakfast at Tiffany’s este un film clasic care nu va îmbătrânii niciodată. Indiferent de starea sufletească, acestă comedie romantică vă va binedispune şi vă va impresiona pentru că este total diferită faţa de toate filmele romantice ce se trag ca pe bandă rulantă în ziua de azi.

Deşi nu a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, Breakfast at Tiffany’s merită aprecierea oricărui critic atât pentru interpretarea desoebită a lui Audrey Hepburn cât şi pentru modul în care a reuşit să transpună sentimentele trăite de Holly dincolo de marele ecran.

Hooly, este o tânără ce îşi trăieşte viaţa din plin în compania unor bărbaţi de succes. Spre deosebire de alte persoane, Hooly îşi trăieşte viaţa bucurându-se de fiecare clipă pentru că asupra sa, presiunea timpului, a slujbei sau a familiei nu au nici un efect. E ca şi cum ar fi evadat din dimensiunea temporală a lumii şi ar trăi într-un spaţiu în care regulile fireşti nu se aplică. Petreceri după petreceri, ignorarea vecinilor puşi mereu pe ceartă o fac pe Holly să se simtă mereu tânără dar după ce îl cunoaşte de Paul ( George Peppard) un tânăr scriitor întreţinut lucurile încep să se schimbe. Pasiunea pentru viaţă şi pentru simplele plăceri ale vieţii devin molipsitoare iar Paul este o victimă sigură.

Mi-a plăcut mult faptul că deşi Holly era mereu în preajma celor bogaţi, relaţia pe care o are cu Paul este simplă, ca cea dintre doi prieteni care nu ţin cont diferenţele sociale pentru a se bucura de viaţă. Furtul măştilor din magazin, gravarea unui inel găsit într-o pungă de chipsuri sunt acte extrem de simple dar care ascud dragostea ce se naşte între cei doi. Finalul filmului, deşi un happy-end este şi trist pentru că Holly acceptă dragostea lui Paul doar în ultima clipă când planurile ei pentru o viaţă alături de un om bogat se năruiesc.

Breakfast at Tiffany’s este un film clasic ce a consacrat cariera atât a lui Truman Capote cât şi a lui Audrey Hepburn care deşi a pierdut oscarul în faţa Sophiei Lauren a făcut unul dintre cele mai bune roluri din istoria Hollywoodu-lui. Un film mereu tânăr ce poate fi vizionat de orice fel de public.

Notă: 9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Breakfast at Tiffany's, 10.0 out of 10 based on 1 rating
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *