Blogosfera cinefilă 7

Începem periclul prin blogosfera cinefilă cu topul realizat de Cristina Stanciu. Stimata cinefilă ne recomandă câteva producţii memorabile din perioda anilor 1941-1950. Pe lista Cristinei se regăsesc filme ca Citizen Kane, All about Eve sau The Third Man şi alte câteva producţii noir desoebite pe carevi le recomand şi eu cu căldură.

Băieţii de la Eigakai au fost la Fright Night, un remake clasic cu vampiri “în care oamenii cred că vampirii sunt doar un mit, în care avem un vampir vicios, malefic, fără pic de umanitate şi un personaj care ajunge să afle adevărul doar pentru a fi discreditat de restul personajelor”. Pentru Mihai, Fright Night e “un film dozat foarte bine, cu o poveste acceptabilă, cu un acting foarte bun din partea lui Colin Farrell” .

Mihaela reîntoarsă după o vacanţă binemeritată ne propune The Change-up “o comedie despre 2 prieteni, Dave şi Mitch, care duc vieţi total diferite. Dave este angajat la o firmă de avocatură de renume, este căsătorit cu Jamie şi tată a 3 copii, o fetiţă şi 2 bebeluşi gemeni. Mitch este un actor aspirant, fără o slujbă stabilă şi cu zeci de relaţii eşuate. În timpul unei întâlniri, cei doi încep să discute despre vieţile lor. Dave visează să aibă câteva clipe libere, pentru a se odihni şi a face orice îşi doreşte. Vrea să scape de stres, să nu mai aibă atât de multe obligaţii şi responsabilităţi. Mitch se întreabă cum ar fi să fie familist, cu un job stabil. Cei doi enunţă această dorinţă de a vedea cum este în pielea celuilalt în timp ce urinează într-o fântână publică. Când se trezesc realizează că au făcut schimb de trupuri.” Pentru distribuţie şi pentru starea de bine provocată, Mihaela ne sfătuieşte să nu evităm acest film.

Moviezone propune un film drag mie. In Bruges, cu Colin Farrell şi Brendan Gleeson, este descris de editorialist ca un film impresionant şi entuziasmantce nu trebuie ratat.

Ştefan ne propune un film oarecum obscur, dar care impresionează prin problema abordată – traficul de carne vie. The Whistleblower e “un film intunecat, dominat de o atmosfera mohorata,deprimanta. Te umple de furie in aceeasi masura in care te si ingrozeste. Socheaza nu atat prin brutalitate, pentru ca regizoarea Larysa Kondracki nu a urmarit asta, ci prin realismul faptelor implicate in scenariu.”

Ioana a fost la Cowboys & Aliens, dar nu a fsot impresionată. “Subiectul e unul la care nu ştiu ce minte s-ar putea gândi: cowboii lui John Wayne se bat cu extratereştri din ăia fioroşi, monsturoşi, imbatabili (almost) – şi sincer, mă tot gândeam, pe parcursul filmului, ce-au să folosească să-i învingă – atâta am priceput şi eu că trebuia să fie măcar happy-end.

Adina şi Film Menu ne propun recenzia celui mai aşteptat film al începutului de toamnă, PINA. Pentru Adina,“Pina nu este un film ci un conglomerat vizual, tactil, auditiv, o sinestezie, un buchet senzorial: cinemaul pseudo-biografic întâlnește dansul, muzica, teatrul și 3D-ul, iar rezultatul e vecin-seismic cu Dogville-ul lui Trier”, iar pentru cei de la Film Menu, Pina “e un omagiu, în sensul neconotativ al cuvântului, și asta pentru că regizorul refilmează expresiv coregrafiile artistei dansatoare Pina Bausch.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *