Blogosfera cinefila 5

Chiar dacă e vară şi lumea e în concediu, blogosfera cinefilă e activă şi ne recomandă o serie de filme bune.

Eigakai – căror le urăm bun venit în blogosfera cienfilă ne recomandă Gomorra, o dramă modernă despre lumea crminalităţii din Italia. Victor îl laudă şi spune despre Gomorra că “putea la fel de bine să fie (încă) un film despre mafia italiană, cu bărbați la costum, trabucuri scumpe, mașini de lux și arme de foc. Dar nu este. Alte detalii despre acțiune sau personaje nu o să vă ofer, în schimb vă spun că Gomorra nu se compară cu niciun alt film cu sâmbure mafiot pe care l-ați vizionat până acum”.

Jovi de la Filme-cărţi ne anunţă, că echipa caută colaboratori. Personal mi-ar plăcea foarte mult să colaborez cu o echipă fantastică, numai că nu prea am timp necesar pentru acest lucru. Dacă cumva sunteţi nişte cinefili mai liberi, vorbiţi cu Jovi, poate, poate o să faceţi parte din echipa lui.

Andreea (Thoughts about Nothing) ne propune pentru săptămâna aceasta o producţie franceză plină de adrenalină şi acţiune. Banlieue 13, un film care te ţine cu răsuflarea tăiată, aşă că merită să-l vizionaţi.

Piratul Cinefil ne recomandă un film obscur, dar extrem de bun. Cashback e “O comedioara “romantica” frumos lucrata cu un scenariu (bazat pe un scurt metraj) cat se poate de atractiv care ne ofera o poveste “ciudat” mai diferita. Avem parte de un soft-nude intr-un sens delicat,Ben un artist promitator deseneaza portrete reusind sa descopere prin ceea ce face atat frumusetea exterioara cat si cea interioara a ceea ce  “picteaza”.(sexualitatea este prezenta dar nu se insista mult,astfel nu devine penibil); un artist care vede frumusetea in cele mai marunte lucruri.” Personal filmul mi-a plăcut foarte mult aşa că îl recomand cu căldură.

Ştefan ne propune o comedie cu o distribuţie celebră, Bad teacher, dar care a dezamăgit cumplit. Conform acestuia, Bad Teacher e  “o viziune antagonica a unui film mediocru care a facut istorie (“Dangerous Minds”); o comedie(??) insipida care propune un umor indoielnic, chiar de joasa factura pe alocuri, in momentul in care inspiratia scenaristului dadea rateuri.”

Marele Ecran  ne propune o lecţie de istorie, dar şi o dramă legislativă ce se învrârte în jurul asasinării lui Abraham Lincon, dar şi a evenimentelor de după. The Conspirator “reda cu destul de multa acuitate evenimentele din seara fatidica si o parte din procesul pus pe rol pentru a domoli dorinta de razbunare a unionistilor. Opt persoane au fost acuzate pentru conspirare la uciderea presedintelui, 4 dintre ei fiind executati. In centrul acestei lectii de istorie e asezata imaginea unei femei, Mary Surratt (Robin Wright) mama unuia dintre conspiratori, acuzata si ea pentru planificare complotului si tainuirea conspiratorilor in internatul pe care-l administra in Washington”.

La final vă las cu Bibliophile şi ale ei cadre extrem de bine alese dintr-un film superb, Heartbeats.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *