Blogosfera cinefila (4)

Pentru începtutul lunii august, boggerii cinefili ne povestesc dspre mai multe filme, dar în evindţă a ieit cel mai mult The Tree Of life.

Pentru Mihai de la Raluk, The tree of life este “un film neconventional, non-liniar, care exploreaza si mediteaza asupra originii si sensului vietii si mortii, asupra destinului, a influentei trecutului in prezent, si asupra pozitiei omului, sufletului, in Univers”. Tot Mihai ne spune că: “Filmul poate fi asemanat cel mai bine cu un rau plin de meandre care curge incet dar mereu inainte. Nu poti vedea decat o parte din rau, si in acel moment acea parte e cea mai importanta, dar fiecare val, fiecare curent, e suma a tot ce a parcurs raul pana in acel punct, fiecare parau care a contribuit la el, fiecare stanca care i-a schimbat cursul, fiecare piatra aruncata in el. “.

Klausen se întoarce dup o mică vacanţă cu forţe proaspete şi ne scrie despre Stake Land, un horror încântător, pe care-l laudă cu câteva cuvinte sincere : “Stake Land” este insa dovada ca americanii stiu sa faca filme bune cu vampiri. Nu, gresesc !  Americanii stiu sa faca bijuterii atunci cand filmeaza cu talent, imaginatie si o repulsie evidenta pentru spectaculos.”

Mono, cinefilul ieşean ne propune să ne relaxăm cu o comedie lejeră, dar cu nume mari în distribuţie. Despre Your Highness, Mono spune că i-a adus aminte de Men in Tights. Totuşi comedia lui Danny McBride e o “versiune mai vulgara si mai up-to-date cand vine vorba de capitolul glume si/sau referinte, daca poti sa faci asa ceva intr-un film despre cavaleri si evul mediu.”

Dan de la Filme şi Cărţi ne propune un film coreean, Camerista. “Camerista” se bazează pe un film clasic coreean din anii ’60 pe care nu am văzut încă, dar care este menţionat de mulţi critici şi spectatori  care sunt bine informaţi despre cinematografia coreeană. Neavând niciun termen de comparaţie, am (poate) avantajul de a judeca filmul de sine stătător. Ca şi în multe alte filme coreene, aceştia duc un gen binecunoscut (drama unei bogate familii de casă şi relaţia ei cu servitorii din casă), în direcţii neaşteptate pentru spectatori obişnuiţi cu stilurile de cinematografie europene sau americane.”

Bogdan de la Mind Porn ne încântă cu o cronică excelentă pentru capodopera germană The Lives of the others. Ca să vă conving să o citi citez : The Lives of Others nu cade în patetismului luptei reformatului împotriva regimului, ci este un film într-adevăr bun şi proporţionat. De exemplu, după căderea zidului Berlinului, curând Dreyman caută dosarul său în arhive, semn că arhivele s-au deschis foarte repede (lucru care chiar s-a întâmplat, cu menţiunea că foarte multe dosare au fost arse pe ultima sută de metri), dar în aceeaşi situaţie, ca rol de balans, îl avem pe fostul ministru Hempf, cu care se întâlneşte anterior Dreyman, liber şi fără nici o remuşcare, ba chiar părând să aibă o poziţie socială bună, semn că puterea unor elite comuniste s-a perpetuat şi după unificare şi trecerea la democraţie, iaraşi aspect verosimil”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *