Blogosfera cinefila 19

După o pauză mai lungă, blogosfera cinefilă revine săptămâna aceasta cu câţiva bloggeri cinefili de care nu aţi auzit atât de des. Nouă ne plac mult aşa că încercă să-i promovăm.

Începem cu Cinemateca Trisk care scrie săptămâna acesta despre Hugo. “Hugo nu este altceva decât o peliculă dedicată filmului vechi, mut, un omagiu adus lui Georges Méliès (interpretat de Ben Kingsley), unul din pionierii cinematografiei, părintele efectelor speciale, pe care Charlie Chaplin îl numea ”alchimistul luminii” sau despre care marele D.W.Griffith spunea că ”îi datorează totul.”  … Nu a existat bucurie mai mare pentru mine decât aceea de a vedea cum un mare regizor precum Scorsese își pune la bătaie tot arsenalul de efecte speciale și tehnici ”vrăjitorești” pentru a le închina omului căruia cinematografia îi datorează foarte mult, deși timpul îndelungat i-a așternut un văl gros de praf peste creații. “

Despre Maria şi Film Cultura Artă am mai vorbit, dar săptămâna aceasta o felicităm pentru un top original, extrem de interesant,  Top 10 – Filme 2011.

Despre filme scrie o cronică interesantă pentru filmul A Dangerous Method, film pe care noi cei de la FilmSinopsis încă n-am apucat să-l vedem. “Despre ce e vorba in A Dangerous Method? Despre relatia dintre faimosii Freud si Jung si femeia care s-a aflat intre ei, Sabina Spielrein. Despre cum isi elaborau teoriile cei doi psihanalisti si cum de la o relatie mentor-protejat au ajuns la o ruptura ireversibila. Despre cum si-a incalcat principiile dr. Jung si s-a culcat cu o pacienta.  Reabilitata, ce-i drept, si inteligenta – atat de inteligenta incat a fost una dintre primele femei care s-au ocupat cu psihanaliza. (Finalul filmului sau un search rapid pe google va va revela ce s-a intamplat cu ea pana la urma.)”

La ce film m-am uitat eu azi scrie despre Hodejegerne, un film cu recenzie şi la noi pe blog, în timp ce FilmBLOG.ro  se întorc după o pauză mai lungă cu recenzai filmului The Artist – “The Artist este un film care, fără doar și poate, trebuie urmărit la cinema, unde claritatea imaginii îi pune cu adevărat în valoare costumele realizate din materiale foarte atent alese, iar sunetul îți inundă urechile cu instrumentale care te duc cu gândul la cinema-ul clasic de la Hollywood. Fără să aibă nevoie de cuvinte sau de culori, acest film mut a reușit să readucă magia anilor ‘20 într-o lume dominată de producții 3D și efecte speciale”.

Rus Bianca revine cu o cronică foarte bună(Moneyball) pe blogul ei personal, în timp ce Anzhela Movies promovează Chronicle un film care ne-a încântat şi pe noi; Productia independenta “Chronicle” este facuta astfel incat sa poata fi urmarita de oricine, fara a fi destinata unui public tinta, musai adolescentin. In sala de cinema erau oameni de toate varstele, insa fiecare va distribui pelicula in filtrul personal: multi au plecat dezamagiti, insa in acelasi numar, au iesit oameni multumiti.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *