Blogosfera cinefila 18

Înainte de premile Oscar mai aruncăm o privire peste recomandările blogosferei.

Delia de la Filme Cărţi scrie câteva cuvinte despre Beginners, un film despre care am vorbit şi noi şi care ne-a rămas în memorie datorită lui Christopher Plummer. “Filmul acesta vorbeste despre tristete, sugereaza tristetea, dar nu ti-o livreaza in fapt niciodata. Intr-un mod elegant si sofisticat, dar si ciudat de frantuzesc pentru un film american, spectatorul este intins pe canapeaua psihoterapeutului si este vindecat de tristete! Si de temeri si de indoieli. O romanta dulce-amara tamaduitoare. Eu asa am simtit! Datorita lui Mike Mills si echipei sale!”

Piratul Cinefil îl laudă pe Clooney în The Descendants. Pentru el filmul lui Alexander Payne “e o drama de familie ce urmareste o criza complexa la nivelul relatiilor din cadrul unei familii aflate in “colaps” odata ce pe unul dintre membrii ii pandeste moartea…o reinventare a acceptiunii de-a fi parinte, o cautare in continuu a stabilitatii aducatoare de fericire si intelegere.”, iar Poison Whiskey  vorbeşte despre War Horse :“E ca o plimbare de două ore și jumătate printr-un muzeu consacrat picturilor după filme celebre. Spielberg recreează în culori și texturi aparte regiunea Devon, Franța rurală și câmpurile de luptă, reușind să creeze exact ceea ce cred că și-a dorit: un film de război cu rating-ul PG-13. Accept că filmul este prea lung și poate prea siropos (eu, personal, nu am plâns, dar multe scene fac apel la lacrimile spectatorului). Dar nu acesta este filmul pe care l-am văzut eu. Am văzut un film despre o (posibil ultimă) încercare disperată de a face un film așa cum se făceau de odinioară, de un realizator care are, totuși, o voce proprie… Sunt curios dacă Spielberg este conștient de acest conflict. Filmul este imperfect, cum numai el putea să îl facă. “

Maria de la Film Cultură Artă recomandă un film de excepţie  Martha Marcy May Marlene, iar Raluk ne poveşteşte despre Shame (Un film puternic fara compromisuri si tabuuri, o calatorie intr-un loc intunecat fara garantie de intoarcere. Nerecomandat, se intelege, pentru o dupa-amiaza de relaxare, ideal insa pentru o seara de introspectie.)  un film pe care îl aşteptăm cu nerăbdare.

La final mai vorbim despre Kevin şi cu lacemamuitateuazi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Blogosfera cinefila 18, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *