Blogosfera cinefila 16

Începem azi primul periclul prin blogosfera cinefilă a anului 2012.  Anul a început cu câteva zile libere aşa că cinefilii au avut timp să urmărescă şi să recomande câteva filme.

La început de an La Piel Que Habito, cel mai recent proiect semant Pedro Almodovar se află pe buzele multora. Radu ne spune că La Piel Que Habito “e un film tulburător şi bine chibzuit de regizorul Pedro Almodovar“, în timp ce Ştefan face o comparaţie cu un alt film cules de pe melaguri spaniole: “Involuntar, am ajuns am ajuns a compara acest film cu un succes urias al anilor trecuti, filmul argentinian “El Secreto de Sus Ojos“… In esenta, impart aceeasi tema, razbunarea, insa Juan José Campanella abordeaza subiectul sensibil si cu insertii delicate de umor, in timp ce Almodóvar mizeaza pe aplecarea sa dubioasa catre sexul explicit, propunand o atmosfera dominata de nebunie si dorinta de a domina.”

Despre acelaşi film au scris şi cei de la Film Menu: “Comunicatele de presă despre cel mai recent film al lui Almodóvar îl prezintă ca fiind un thriller cu accente horror. Însuși regizorul îl numește un horror fără „țipete și sperieturi”. Deși descrierea nu e greșită, aceasta poate induce ușor în eroare prin faptul că omite o trăsătură esențială a filmului: e plin de autoironie și de umor. Ba mai mult decât atât: văzut în ansamblu pare, mai curând, o mare, elaborată și inteligentă farsă a spaniolului.”

Trecem la ceva mai comercial oferit de Cineblog şi Jovi de la Filme Cărţi. Apoi prietenii de la Raluk devin nostalgici când vine vorba de Muppets – “Cata vreme esti pregatit sa accepti faptul ca e vorba de un film in care se cam canta, in care nimeni nu chestioneaza cum de Walter e frate cu Gary, poti sa te pregatesti de o relaxare pe cinste. In definitiv, cred ca rolul productiei a fost mai mult de a readuce la viata niste personaje, si a revitaliza vanzari de produse promotionale pe inca o marca Disney, decat sa creeze un film peste medie. Oricum, The Muppets sigur isi are locul rezervat in istoria cinematografica pentru ca mult prea multi din generatiile care au crescut cushow-ul vor fi incantati de proiect, primul care merita mentionat dupa alte incercari de lungmetraj mai vechi “.

Mihaela Anghel scrie câteva cuvinte despre Ghost Protocol iar Piratul Cinefil despre Puncture, un film necunoscut.

La final vă las cu noul film al lui Gus Van Sant, despre care Saramon a scris câteva cuvinte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Blogosfera cinefila 16, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *