Blogosfera cinefilă 15

Înainte de Sărbători mai aruncăm o privire peste blogosfera cinefilă şi recomandările lor

La buticul cu filme şi cărţi ne recomandă A Dangerous Method, un film pe care încă nu am apucat să-l vizionez deşi sunt mare fan David Cronenberg. Despre cel mai recent proiect al maestrului Adina spune: “Nu este un film despre Freud, ci este un film despre Jung filtrat prin și epurat de teoria freudiană, deci un film cumva concordant realității istorice. Această enumerare de pioni e cumva redundantă și necesară deoarece filmul se întinde în mare parte din lungimea sa pe gazonul acestui teren teoretic. Dialogul dintre Freud (interpretat impecabil de Viggo Mortensen) și Jung (interpretat de mai tânărul Michael Fassbender) e construit pe mai multe paliere. La nivelul semanticii se simte patina începutului de secol XX, la nivel ideologic se observă un război de idei purtat reverențios, elocvent și pe alocuri revelator între cei doi, la nivel pur interacțional (verbal și nonverbal) se observă o distanțare și un respect purtat ca un balon de la un corp la altul, o eludare de posibile gesturi emfatice, la un moment dat un schimb consistent de scrisori ține loc de interacțiune. “

Film Cultură Artă ne vorbeşte puţin despre Somewhere, un film bun, dar pe care Maria îl critică puţin. “Somewhere ar fi fost un film bun, dacă ar fi fost scurt-metraj, pentru că, chiar dacă are 1 oră și 30 min, este prea lung pentru ceea ce vrea Sofia să spun. Același lucru ar fi putut fi spus în 30 de minute și ar fi fost mult mai bine. Sofia Coppola încercă să facă altceva și sfârșește prin a nu face nimic.”

Raluk ne recomandaă Mission Impossible: Ghost Protocol. Pentru Dorin Ghost Protocol “Este pentru fanii seriei o reconfirmare a ideii de indestructibilitate a eroului principal, indestructibilitate demonstrata publicului prin supravietuirea in urma unei explozii uriase ce face praf Piata Rosie din Moscova, in urma unei incercari nebune dar reusite de a face alpinism pe Burj Dubai (cea mai mare cladire din lume), in urma incercarii reusite de a evita un razboi nuclear la scara planetara. Nu te saturi privind la acest film, am crezut initial ca va fi in 3D, dar ar fi fost prea mult, ori Tom Cruise a vrut sa ne ofere doar mult, lasandu-ne de asemenea si o portita de scapare cu gandul catre partea a cincea (unde nu stiu zau cu cine se mai poate lupta…!)

O altă recomandare înainte de sărbători vine din partea celor de la Filme Cărţi. Despre Route Irish am citit câteva lucruri la Adina, dar se pare că din ce în ce mai mulţi bloggeri în recomandă. “Route Irish este un film puternic, care iti capteaza atentia inca de la primele scene si te tine inlantuit pana la momentele finale. Un film unicat in aria sa, pentru ca eu – cel putin – nu am mai intalnit ceva asemanator. Povesti emotionante despre prietenia indelunga si neconditionata dintre doi barbati  in vreme de pace si in vreme de razboi – am mai intalnit pe ecran. Sau despre minciuna, tradare si crima intre tovarasi de lupta. Sau despre cautarea adevarului si razbunare!”.

La final vă las cu două recomandări de sezon, una venită din partea celor de la Cineblog şi una din partea celor de la MTrailer. Până la anul viitor să aveţi parte numai de filme bune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Blogosfera cinefilă 15, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *