Blogosfera cinefila 12

Începem periculul prin blogosfera cinefilă cu recenzia filmului The Tree of Life scrisă de Gabriela Filippi pentru Film Menu. Confrom acesteia “Filmul este o ilustraţie a unei viziuni panteiste despre lume. Numai că, în încercarea sa de a arăta că totul este atins de dumnezeire, regizorul Terrence Malick se opreşte asupra imaginilor care ar  putea dovedi în modul cel mai facil această idee. El se foloseşte de un procedeu des aplicat în documentarele de tip Discovery: alege imagini ale diversităţii cosmice – imagini din spaţiu cu planete şi nebuloase, lanuri de floarea soarelui şi chiar peisaje montane animate de dinozauri – şi le colează, livrând astfel dimensiunea miracolului existenţei. Iar, ca să dea greutate lucrurilor pe care le vehiculeză, adaugă o muzică solemnă.”  Recenzia este un pic mai lungă, dar sunt sigur că o să fiţi încantaţi de argumentele aduse de autoare.

Rontziki ne propune o experienţă cutremurătoare cu My Little Princes, povestea autobiografică a regizoarei Eva Ionesco, de origine română, care a fost fotografiată de către mama ei, Irina Ionesco, în ipostaze erotice de la vârsta de 4 ani până la vârsta de 12 ani”.

Raluca Georgescu ne recomandă Anonymous “un thriller de epoca genial, plin de suspans, intriga, mister, pasiune. Actori geniali, regie excelenta, un scenariu care se ridica in mare parte din timp la inaltimea asteptarilor. Un must-see!”

Angela de la Filmetari ne recomandă un horror cu vampiri despre care am scris şi noi. Stakeland te acaparează prin dramatism și o proporție infimă de mister”.

Movie Zone laudă Midnight in Paris, iar Lucian (MareleEcran) anunţă premiera unui documentar românesc intitulat TOXIC.

Delia de la Filme Cărţi ne propune o comedie, The Infidel, iar Adina ne ofera porţia săptămânală de filme asiatice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Blogosfera cinefila 12, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *