Blogosfera Cinefilă 10

Primii pe care îi menţionez săptămână aceasta sunt cei de la FILMMENU, care au realizat o anchetă excepţională despre muzica de film în viziunea regizorilor români. Până acum ancheta are patru părţi  şi nume ca Porumboiu, Mitulescu sau Cristi Puiu au răspuns la câteva întrebări.

Despre Killer Elite, un nou proiect cu Robert de Niro şi Cliwe Owen în rolurile principale a scris  Lucian de la Raluk. Conform acestuia Killer Elite, un film de acţiune cu o regie bună şi cu un dialog “dulce, intepator, suav, socant”.

Delia de la Filme-Cărţi a scris câteva cuvinte despre Principii de viaţă, “unul dintre cele mai bune filme romanesti pe care l-am vazut. Pentru ca reuseste intr-un mod subtil-inteligent sa ne prezinte asa cum suntem astazi multi dintre noi, sau cum am putea deveni, daca nu constientizam si asimilam mesajul filmului.”

Adina vizionat ceva mai comercial, Real Steel “un brainwash onest, amuzant, cu care ușor poți empatiza, o distribuție la fel de simpatetică, o coloană sonoră foarte bună, un puști ce își rostește cu patos și umor replicile, un film destul de echilibrat după prima jumătate de oră încolo. Deși ar fi putut să abuzeze de multe tactici, de slo-mo-uri și alte chichițe egocentrice nu a facut-o, a rămas în limitele unui registru enjoyable în ringul generos al Imax-ului. “

Sebi, de la Decâtfilme ne povesteşte despre Exam, “un film plin de mister psihologic care-şi care dezvaluie pas cu pas secretele  sau detaliile ascunse”.

Piratulcinefil ne recomandă mai multe filme, dar capul de afiş este ţinut de Melancholia.

Tot despre Melancholia scrie şi Ora25, dar cu un stil foarte diferit.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Blogosfera Cinefilă 10, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
5 Comments
 1. smiley
  | Reply
 2. Daniel
  | Reply
 3. Alonso
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 4. neagu
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *