Once

Once

D: Glen Hansard, Marketa Irglova, Bill Hodnett, Danuse Ktrestova
R: John Carney
Theatrical Release: 18 May, 2007
Box Office: $9,199,193
Gen: Muzical

Muzicalul, pare a fi un gen care nu prea îşi mai are locul în industria cinematografică, dar succesul unor filme ca Moulin Rouge, Chicago sau Once care chiar dacă apare doar odată la câţiva ani, menţine viu un gen ce ne delectează simţurile prin coloane sonore deosebite, prin decoruri sau costume pline de viaţă şi de culoare.

Once un succes deosebit – Oscar în 2008 penru Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Son, respectă doar parţial reţeta de succes a genului. Nu ne oferă decoruri şi costume deosebite dar în schimb ne îmbie cu o coloană sonoră fantastică, interpretată magistral de Glen Hansard (voce The Frames) şi Marketa Irglova.

Acţiunea filmului aduce în prin plan povestea de dragoste a unor oamnei simpli care îşi găsesc refugiul în muzica. Ea (girl), o tânără imigrantă din Cehia este atrasă de cântecele unui tânăr (guy- foarte bună alegerea regizorului de a nu le da un nume persoanjelor) ce încearcă să se facă auzit pe străzile Dublinului în timpul liber.

Din vorbă în vorbă, muzica îi aduce tot mai aproape. Relaţia lor de prietenie se conturează treptat iar muzica şi versurile îi ajută să exprime atât sentimente pe care le au unul faţă de altul cât şi frustrările acumulate în relaţii anterioare. Impresionată de talentul tânărului, fata se hotărăşte să-l ajute pe acesta să-şi înregistreze muzica. Ajunşi în studio cei doi ilustrează prin muzica lor toate sentimentle pe care dragostea le emană şi le amplifică.

Indiferent că îţi place sau nu genul muzical, vizionarea acestui film îţi va da impresia că ai urmărit un videoclip perfect pentru un album muzical ce nu face altceva decât să te încânte prin versuri ( nu rime idioate) şi prin sunet.

Notă: 10/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Once, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *