Berlin Undead

Rammbock:Berlin Undead – Creepy Friday
D: Sebastian Achilles, Ingrid Beerbaum
R: Marvin Kren
Release: 6 Mai 2011
Durată: 1 h 3 min.
Gen: Horror

Filmele cu zombies au devenit atât de previzibile şi cu scenarii aproape identice, încât deseori, nici fanii acestor creaturi fără creier nu le mai suportă. Cu toate acestea, din când în când, un regizor mai dezgheţat la minte reuşeşte să vină cu ceva diferit chiar dacă ingredientele sunt cam acelaşi. La această categorie s-au înscris în ultimii ani filme ca 28 Days later, Shaun of the Dead, Rec, The Walking dead (serial, dar de departe cea mai reuşită producţie cu zombies la toate capitolele) şi acest Berlin Undead, o producţie germană un pic mai lungă ca episodul unui serial, dar care reuşeşte să impresioneze prin lipsa elementelor gore şi printr-o poveste simplă şi deschisă.

Într-o atmosferă cenuşie prea calmă pentru un oraş agitat ca Berlin, facem cunoştinţă cu Michael, un bărbat venit de departe pentru a încerca să repare ce a mai rămas din relaţia lui cu Gabi. Ajuns la adresa fostei iubite, Michael pătrunde în clădire, dar urlete ciudate îi distrag atenţia. Lipsite de umorul din Shaun of the dead, dar realizate aproape identic, scenele în care primul zombie îşi face apariţia te avertizează că eşti pe punctul de a viziona o poveste spusă deja, dar cu o altă atitudine. După ce Michael şi un tânăr incredibil de calm realizează ce se întâmplă, totul se reduce la supravieţuire şi la găsirea lui Gabi.

Spaţiul din Berlin Unded este deja tipizat – clădire mică, o lume proprie limitată de nişte ziduri şi uşi este foarte des întâlnită în filmele cu zombies, cauzalitatea apocalipsei este prezentată cu foarte puţine detalii, iar cei ce devin zombies nu trebuie să mai moară. În aceste condiţii e clar că the walking dead nu mai sunt dead ci nişte infectaţi periculoşi pe care nimeni nu încearcă să-i trateze. Cu toate acestea, Berlin Undead e o poveste cu zombie reuşite, e o poveste cu un personaj central inteligent şi serios, o poveste apocaliptică cu sentimente.

Rammbock Berlin Undead nu e doar un film cu zombies pentru fanii acestor creaturi, este un filme pentru cei care preferă genul horror, pentru cei care vor să vadă mai mult decât cantităţi mari de sânge, pentru cei care vor să vadă şi trăirile personajelor într-o situaţie apocaliptică.

Powerd by Raluk

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *