Bereavement

Bereavement
D: Nolan Gerard Funk, Spencer List
R: Stevan Mena
US Box Office:$78 M
Durată: 1 h 43 min.
Gen: Horror

De cele mai multe ori îţi dai seama cât de prost este un film horror în primele 20 de minute. Din fericire ca să-ţi dai seama cât de prost este Bereavement îţi trebuie doar vreo 10 minute pentru că acest thriller horror fără pic de originalitatea are grijă să te avertizeze cu ajutorul ţipetelor. În loc să sperie, primele ţipete sunt nefireşti de tari şi de lungă durată, mai ales că ele provin din corzile vocale şi plămânii unei tinere domnişoare măcelărită brutal cu un cuţit de tranşat carene de un psihopat.

După scena de debut, aflăm de existenţa unui copil ce suferă de un sindrom cu un nume prea lung şi prea ciudat ca să-l memorez, dar care se manifestă prin lipsa sensibilităţii la durere, de răpirea acestuia şi de alte câteva tranşări execrabile executate de un măcelar nebun ce aude vocea unui cap de bivol. Personajele principale pozitive intră şi ele în scenă, dar sunt atât de slabe conturate încât mai că nu ar merita menţionate (O adolescentă de oraş rămasă orfană, rudele ei îndepărtate din oraşul cu psihopatul măcelar şi un adolescent mecanic cu un tată paralizat). Interacţiunile dintre personaje sunt plictisitoare, oraşul nu este deloc înfricoşător chiar dacă nebunul măcelar se plimbă cu o maşină înspăimântătoare prin oraş răpind femei.

Acum că v-am spus primul element ce determină calitatea filmului, mai adaug şi un al doilea intitulat simplu poliţia. Aceste forţe de ordine sunt total absente, ca şi cum ne-am afla în pustietate. Nimeni nu-l caută pe copilul răpit, nimeni nu cercetează dispariţia tinerelor. Când un măcel deschis are loc pe final, trupele apar, dar habar în loc să se minuneze găsesc o explicaţie simplă pentru tot.

Bereavement e cel mai prost şi cel mai lipsit horror de originalitate vizionat în ultimul timp. Nu am nimic pozitiv de menţionat la acest film, şi de aceea mi-e greu să-l recomand chiar fanilor acestui gen de film.

Notă:2.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
 1. blade
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *