Beginners

Beginners
D: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Mélanie Laurent
R: Mike Mills (II)
Release: 3 Iunie 2011
US Box Office: $5,8 M
Durată: 1 h 44 min.
Gen: Dramă, Romance

Beginners e un film soft, dramatic pe alocuri dar mereu cu o tonalitate optimistă. Cu Ewan McGregor în rolul principal, filmului lui Mike Mills îţi captează atenţia nu prin povestea de dragoste dintre Oliver(Ewan McGregor) şi Anna(Mélanie Laurent), oricât de specială ar fi ea şi nici prin realţia unui fiu mereu atent cu un tată devenit gay abia la vârsta de 75 de ani, ci prin comparațiile narative dintre oameni, societate, istorie şi fericire pe care Oliver le face de mai multe ori pe parcursul filmul. Fără acestea filmul ar fi sec, ar fi lipsit de acel ceva special, devenit memorabil după terminarea vizionării. Deşi mi-au plăcut aceste comparaţii construite în jurul unor elemente asemănătoare, dar în perioade de timp diferite, memoria încercă să facă conexiuni cu un alt film. Senzaţia ca am mai văzut astfel de comparaţii narative este intensă, dar cu toate acestea nu reuşesc să găsesc un titlu. Poate totul este în mintea mea, poate totul mi se pare asemănător deoarece nu accept că aceste simple comparaţii minunate nu au mai fost folosite.


Filmul debutează cu câteva cadre cu Oliver în prim plan. Trist,pentru că tatăl său a murit, acesta aruncă câteva pastile în toaletă. Apoi vocea sa narativă începe una din comparaţiile mai sus menţionate. Viaţa lui se schimbă după ce la o petrecere o cunoaşte pe Anna. Relaţia dintre cei doi începe nebunesc, dialogul fiind elementul lipsă. Apropierea e benefică, Oliver destăinuindu-se în faţa Annei, o actriţă atrăgătoare prin misterul şi tristeţea din sufletul ei.  Relaţia cu un tată homosexual şi aflat pe patul de moarte este reconstruită cu ajutorul memoriei şi flashback-urilor. Povestea se deplasează dinspre prezent spre trecut, astfel că privitorul observă începuturile fiecărui personaj în raport cu dragostea adevărată.

Beginners este un film despre începuturile dragostei, este un film calm, melancolic, adesea trist, dar mereu într-o tonalitate optimistă. Interpretarea este excelentă, trio-ul principal strălucind în fiecare scenă. Fără prea multe reţineri vă recomand acest film, care cel mai probabil poate obţine titlul de cea mai bună drama romantica a finalului de an.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Beginners, 10.0 out of 10 based on 1 rating
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *