Beastly

Beastly
D: Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen
R: Daniel Barnz
Release: 4 Martie 2011
US Box Office:$27.9 M
Durată: 1 h 26min.
Gen: Romance

Filmele de proastă calitate acaparează masele, fac încasări neaşteptate şi promovează astfel calitatea slabă şi prost gustul. Din această categorie face parte şi Beastly o producţie cum nu speram să văd. Chiar nu mă gândeam că minunata lume Disney creatoare a nemuritoarei poveşti, Frumoasa şi bestia va fi sursă de inspiraţie pentru un regizor dornic să se afirme prin doar prin kitch. Cu un scenariu de doi lei, cu o interpretare amatoricească şi o atmosferă lipsită de orice element de basm, Beastly e o insultă la adresa filmelor romantice pentru că nu face altceva decât să jignească multe filme cu adevărat romantice şi pe deasupra şi un basm minunat.

Cu un adolescent cretin, narcisist şi plin de bani în prim plan, Beastly sugerează iniţial că frumuseţea contează, că oamenii frumoşi sunt mai iubiţi, mai apreciaţi şi automat au mai multe şanse. După un chin de vreo 15 minute, o vrăjitoare moderenă, tatuată şi nu tocmai urâtă îl blestemă pe acest Narcis cu plete în ochi şi îl transformă într-un Frankenstein reuşit. Ca să se înveţe minte şi să nu se mai iubească doar pe sine, vrăjitoarea îi oferă o portiţă de scăpare dacă într-un an de zile va găsi pe cineva care să se îndrăgostească de el. Prinţesa salvatoare ajunge în castel într-un mod ciudat iar în locul ceainicului şi a lumânării vorbitoare avem un profesor orb şi o menajeră venită cred că din Haiti. Tehnicile de seducere sunt puerile, lipsite de orice farmec iar finalul este atât de previzibil încât orice element surprinzător este absent.

Despre interpretare nu pot să vorbesc pentru că atât Daniel Barnz cât şi Vanessa Hudgens nu oferă nimic, iar Neil Patrick Harris, în rolul profesorului sarcastic nu prea ne convinge că este orb.

Lipsit de orice complexitatea şi de originalitate, Beastly e un film plictisitor fără nici un farmec, dar cu un aspect pozitiv durata scurtă care îndulceşte oarecum vizionarea.

Notă:2/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Beastly, 10.0 out of 10 based on 1 rating
8 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. Ioana
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *