Battleship

Battleship

D: Taylor Kitsch , Alexander Skarsgård , Rihanna
R: Peter Berg
Release:18 mai 2012
US Box Office: $ 65.2 M
Durată: 2h10 min
Gen: Actiune

Vă aduceţi aminte de ”avioane” jocul menit să umple orele plictisitoare din timpul liceului? Cel mai probabil că da, pentru că mai toţi dintre noi obişnuiam să desenam un pătrat de 10 pe 10 pe care apoi îl umpleam cu avioane şi vapoare. Intensitatea jocului era cam aceeaşi ca a filmului regizat de Peter Berg, adică bună pentru a umple timpul liber, dar fără fluctuaţii de ritm pentru a evita plictiseala. Nimic nu e surprinzător, momentele goale au o proporţie destul de mare şi Battleship pare mai degrabă un fel de Independence day pe mare sau un Transformers cu un buget mult mai mic. Tipologia personajelor e cam aceeaşi cu care ne-am obişnuit la astfel de filme. Totuşi în loc de tocilarul guraliv şi pre energic de o gură de cola, avem un băiat cu muşchi, arătos, dar înzestrat cu puţini neuroni. Ca să fiu mai explicit, e genul de idiot care să impresioneze o fată frumoasă se duce la miezul nopţii să caute un burrito chiar dacă magazinele sunt închise. Ca să nu vină cu mână goală, pătrunde în magazin, ia un burrito, lasă banii pe tejghea, dar în drum spre ieşire distruge din greşeală rafturi întregi ca apoi să fie arestat.

Doamna pentru care eroul calcă totul în picioare poate fi descrisă prin tiparul 90-60-90, păr blond şi picioare lungi. Mai mult de atât, domniţa gata de măritat are un tată bine pus(interpretat de Liam Neeson), un amiral de navă, capabil să taie avântul oricărui Harap Alb doar prin câteva cuvinte. Ca povestea să continue pe mare, că doar filmului îi zice Battleship, acest Harap Alb maritim pe nume Alex Hopper, ajunge în marina america cu ajutorul fratelui său. Momentul de glorie ar trebuie să fie un exerciţiu internaţional, gen Top Gun, numai că pe planeta este lovită de nişte nave extraterestre venite pe Terra, după ce băieţii de la NASA au trimis un semnal spre o planetă îndepărtată asemănătoare cu a noastră.

Haosul se instaurează rapid, lumea nu ştie ce se întâmplă, în timp ce navele noastre sunt victimele unui atac surprinzător. Măreţia navelor extraterestre este redusă de lipsa de originalitate, dar atacurile sunt destul de spectaculoase. Este momentul în care ne trezim din amorţeală pentru a asista la câteva confruntări între navele noastre şi cele extraterestre. Tactica este plictisitoare mai ales pentru cei care n-au mai văzut film cu nave sau submarine. În tot acest haos cineva se ridică deasupra şi fostul tăntălău cu burrito devine treptat eroul salvator atât al planetei cât şi al iubitei sale, prizonieră pe o insulă invadată.

În tot acest joc de-a vapoarele o observăm pe Rhianna, o domnită căruia place bătaia şi care nu prea are nici o treaba cu actoria. Acelaşi lucru se poate spune şi despre restul distribuţie, excepţie de la regulă fiind doar Liam Neeson, cu un rol mult prea şters pentru a ieşi cu adevărat în evidenţă.

Printre efecte vizuale bunicele, printr-o poveste lipsită de originalitate şi destul de liniară, Battleship surprinde doar prin câteva melodii de pe coloană sonoră. În rest Battleship e doar un film de acţiune, cu câteva efecte speciale, prea plictisitor şi prea sec pentru a satisface un public larg.

Notă:6/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *