Battle:Los Angels

World Invasion:Battle Los Angels – un independence day nereuşit
D: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez
R: Jonathan Liebesman
Release: 11 Martie 2011
US Box Office: $78,5M
Durată: 1 h 56 min.
Gen: Science Fiction, Acţiune

Epoca extratereştrilor verzi, a creaturilor cu capul mare venite din spaţiu cu farfurii zburătoare sau cea a alienilor înfricoşători care se hrănesc cu creier uman şi împrăştie acid a luat sfârşit. Din păcate noua generaţie de extratereştri nu sunt nici pe-aproape la fel de spectaculoşi ca predecesorii lor pentru că în loc de o atenţie pentru detalii, pentru formă, culoare şi caracteristici, regizorii şi creatorii de efecte speciale se concentrează pe spectaculos, astfel că rezultatul – o mâzgă mişcătoare ce seamănă cu un transformer nereuşit, este de multe ori dezamăgitor. Cam astfel stă situaţia şi cu creaturile din Battle: Los Angles, o armată nimicitoare de extratereştrii veniţi pe terra să eradicheze populaţia indigenă.

Povestea spusă şi re-spusă de mai multe ori până acum, are  în centrul atenţiei un mic grup de soldaţi care trebuie să salveze câţiva civili după ce Los Angles-ul şi alte oraşe din lume au fost atacate de extratereştrii. Haosul e la el acasă iar regizorul ne ţine în suspans păstrând înfăţişarea extratereştrilor secretă timp de zeci de minute bune. După ce misterul este dezlegat vine dezamăgirea, dar apoi mii de chestii explodează, o parte din soldaţi mor, gloanţele zboară cu miile pe minut iar după o misiune eroică în care un grup de soldaţi salvează planeta, totul se sfârşeşte.

Acţiunea a fost intensă, deseori prea haotică datorită tehnicii de filmare cu o cameră mişcată în continuu, personajele un pic cam multe încât la un moment dat în tot acest haos nu mai ştiam care e care,  iar efectele speciale se limitează la câteva reuşite prezente doar la începutul filmului. Din păcate povestea suferă grav la capitolul consistenţă şi originalitate – nu cred ca roata olarului pe care se învârte invazia extraterestră e  ceva nou –  iar lipsa unor efecte speciale constante care să te hipnotizeze timp de aproape 2 ore, transformă vizionarea în ceva banal din care nu rămâi cu nimic.

Despre interpretare nu pot să spun multe, pentru că singurul actor notabil a fost Aaron Eckhart. Acest actor a demonstrat anul acesta în drama Rabbit Hole că are talent, dar din păcate acest rol nu a putu nici cum să-l pună în valoare. Pe ici pe acolo mai apare şi Michell Rodriguez, dar prezenţa ei e la fel de trecătoare ca şi cartuşele trase de soldaţi.

Battle: Los Angeles ar fi trebuit să fie un science fiction pe cinste dar atenţia regizorului pe schimbul de focuri l-a transformat într-un film de război, fără consistenţă şi cu un dramatism ieftin. Cu toate acestea iubitorii de spectaculos sau cei care vor să vizioneze un film plin de acţiune vor fi mulţumi. Personal pe mine m-a lăsat rece şi l-am perceput cu un fel de Skyline mai intens.

Notă:6.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Battle:Los Angels, 10.0 out of 10 based on 1 rating
10 Comments
  1. Moviex
    | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *