Bad Guy

Nabbeun namja/Bad Guy
D: Jae-hyeon Jo, Won Seo
R: Kim Ki Duk
In Theaters: 2001
Durată: 1 hr. 40 min.
Gen: Dramă

De fiecare dată după ce vizionez un film semnat de Kim Ki Duk rămân puternic  impresionat de talentul şi genialitatea acestui regizor. Dacă în Spring, Summer…, Ki Duk ne serveşte pe o tavă filosofică comparativă etapele vieţii, în Bad Guy ne dă pe spate din nou, cu o relaţie sentimentală ce se stabileşte între două personaje ce teoretic nu se potrivesc (un pic diferită faţă de cea din Soom).

Intrând pe domeniul privat al sindromului Stockholm (victima care simpatizează cu răufăcătorul), Ki Duk ne prezintă o poveste tăcută despre un bad guy  peşte – Han Ki – care are un mic bordel. Cu o figură de bătăuş şi cu o atitudine nepotrivită, acesta îşi alege victima după ce într-o zi liniştită se aşează pe o bancă lângă o domnişoară drăguţă care aştepta pe cineva. Total nepotrivit peisajului, băiatul cel rău o sărută forţat pe aceasta sub ochii iubitului şi apoi se ia la bătaie cu câţiva soldaţi pentru că nu doreşte să-şi ceară scuze pentru gestul său. După acest eveniment tânăra domniţă ajunge pe mâinile traficanţilor de carne vie care o duc tocmai la bordelul lui Han Ki. Forţată să se prostitueze sub privirile ascune ale celui care o zărise prima dată pe o bancă, tânara victimă se adaptează noului stil de viaţă.

Centrat pe relaţia ce se stabileşte între victimă şi agresor, filmul lui Ki Duk insită după aceste evenimente să ne prezinte şi latura pozitivă a celui pe care normal trebuie să-l urăşi. Dintr-un „peşte” care răpeşte tinere domnişoare şi pe care le forţează să-şi vândă trupul, Ki Duk îl transformă într-un prieten tăcut, într-un şef care-şi ajută subalternii la nevoie şi care nu caută răzbunare nici măcar atunci când au existat tentative de asasinat. Oamenii cu care lucrează îi sunt loiali chiar dacă uneori nu îl înţeleg iar la nevoie îşi sacrifică libertatea pentru el. Finalul (construit ciclic) în care Han Ki găseşte o viaţă mai bună alături de fosta sa victimă este de-a dreptul năucitor iar acest lucru se datorează regizorului care a inclus o serie de scene de la începutul filmului pe care le-a schimbat doar un pic.

Bad Guy e un film marca Kim Ki Duk, un regizor care crează personaje negative diferite, personaje care relaţionează cu victimele sale, sau care tânjesc la o viaţă normală, astfel că vizionarea este o adevărată placere. Un film simplu, dur dar care transmite ca de obicei un mesaj.

Film recomandat de Adina

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *