Antichrist

Antichrist
D: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg
R: Lars von Trier
Durată: 1h 48 min
Gen: dramă

Creaţiile regizorale ale lui Lars von Trier nu pot fi încadrate nici cum într-un tipar calsic repetitiv. Orice film al regizorului este inovativ, iar antiteza dintre bine şi rău dintre paradis şi infern nu lipseşte apoape niciodată. Inovaţiile sale cinematografice aplicate în cel mai mare succes al său, Dogville i-au creat un renume şi o reputaţie. Pentru orice cunoscător Lars von Trier va fi mereu acel regizor care încercă să readucă cinematografia pe făgaşul ei normal, acel om care ştie perfect cum să prezinte întunericul din sufletul uman. Poate că de multe ori nu reuşeste la perfecţie dar încercările trebuie apreciate.

Prin Antichrist – Lars von Treier a încercat să a aducă un omagiu celui care a fost Andrei Tarkovsky dar din păcate creaţia sa nu s-a ridicat la cele mai înalte aşteptări. Filmul este tupeist dar în acelaşi timp depresiv, violent, pornografic aşă că vizionarea lui îţi va da probabil o stare de dezgust. Toate acestea însă nu îi reduc valoarea destul de ridicată.

Acţiunea este simplă, un cuplu, el şi ea se retrag într-un loc ce are trebui să fie paradis pentru a se regăsi după pierderea fiului. Măcinaţi de vină – copilul s-a căţărat pe fereastră şi a căzut în timp ce ei făceau sex, cei doi încearcă să-şi revină prin reaprinderea dragostei. Din păcate terapia la care ea este supusă de el, psiholog, nu dă rezultate iar excurisa din pădure se transformă rapid într-un ansamblu în care sexul violent şi sîngele sunt greu de suportat de orice privitor.

Întrebat despre creaţia sa de o revistă rusească, Lars von Trier mărturisea că a realizat acest film pe fondul unei depresii ce a durat cel puţin două luni iar rezultatul nu a fost tocmai cum şi-a dorit. Totuşi afirma el, mă mândresc cu el. În acelaşi interviu acesta mărturisea că pentru el religia este o creaţie a bărbatului şi tocami de aceea ideea antichristului feminin i s-a părut firească ( tot interviul). Dacă eşti fan Tarkovsky şi von Trier poate vei aprecia acest film dar pentru publicul larg acest film a fost şi va rămâne greu de vizionat.

Notă: 6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *