Animal Kingdom

Animal Kingdom
D: James Frecheville, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton
R: David Michôd
Release: 13 August 2010 2011
US Box Office: $ 1 M
Durată: 1 h 52 min.
Gen: Dramă

Animal Kingdom începe şocant cu nişte cadre în care Josh un băiat de 17 ani se uită la televizor în timp ce mama lui face o supradoză. Când medici sosesc, Josh continuă să fie mai atras de ceea ce este la televizor decât de ceea ce se întâmplă cu mama sa. Prin aceste cadre regizorul David Michod ne urează bun veni în propriul său regatul animal, un regat bazat pe o familie largă dedicată criminalităţii.

Josh pășește timid în această familie pentru că nu-i place violenţa, dar nici nu se dă la o parte pentru a nu fi considerat un trădător. Introducerea în afacerile familie este vag prezentată. Nu ştim cu ce se ocupă exact membrii ei, nu ştim de ce cei de la jafuri armate îi împuşcă fără somaţie ori de câte ori au ocazie. Bănuim că e vorba de jafuri, de droguri şi de alte crime, dar acestea nu ne sunt confirmate până când un membru al familie este ucis în parcarea unui supermarket ca într-o reglare de conturi de către polițiști. Ca într-o adevărată familie mafiotă, cei din Animal Kingdom răspund violenţei cu violenţă şi cu un plan simplu se răzbună pe cei în albastru ucigând doi dintre ei. Asaltul continuă, familia este supusă presiuni mai ales când Josh este convins de un poliţist interpretat de Guy Pearce să depună mărturie împotriva familie.

Un astfel de act de trădare nu poate rămâne nepedepsit pentru că în lumea familiilor mafiote, în lumea infractorilor încrederea este totul. Când unul dintre membrii trădează şi acţiunile lui pot duce la destrămarea familiei, sângele se face apă şi trădătorul trebuie eliminat.

În tot acest joc de-a violenţa, regulile sunt puţine. Poliţiştii se tem de alţi poliţişti, infractorii de violenţa poliţiei, dar când lucrurile ajung să fie cu adevărat grave, capul familie ţine frâiele. Aici liderul este o doamnă casnică trecută intrată de ceva vreme în ultimul trimestru de viaţă. Dacă o vezi la cumpărături sau în casă o să zici că e o bunică gospodină în toată regula, dar femeia ştie cum să-şi protejeze copii şi ştie ce să facă ca să-şi scape copii din închisoare.


Animal Kingdom e un film criminalitate, despre familie şi legăturile dintre membrii acesteia. Evenimentele tragice îi unesc, iar pentru a ilustra acest lucru regizorul are grijă să nu prezinte nicio înmormântare, nicio o văduvă plângând, ci doar nişte rude afectate, dar dornice să se răzbune. În tot acest joc violent, corupţia are şi ea un rol important. Inocenţa se pierde în lumea drogurilor, iar adolescenţa dispare treptat când realizezi că singura soluţie este să te transformi din victimă în prădător.

Animal Kingdom e cel mai bun film australian de la Candy încoace. Interpretarea e fără cusur, fiecare actor fiind excelent în rolul atribuit. Pentru o doză puternică de violenţă şi pentru o porţie de filme cu mafioţi, Animal Kingdom e cea mai bună soluţie oferită de cinematografie în ultimii ani.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *