An invisible sign

An Invisible Sign
D: Jessica Alba, Chris Messina
R: Marilyn Agrelo
Release: 6 Mai 2011
Durată: 1 h 36 min.
Gen: Comedie, Drama

Nu mi-a plăcut matematica în primii ani de generală şi mi-am urât profesoara deşi nu aveam un motiv clar. Cu un an înainte de examenul de capacitate părinţii mi-au plătit un profesor de matematică pentru a se asigura de reuşita băiatului lor. După câteva săptămâni de explicaţii, de exerciţii istovitoare şi muncă asiduă, matematica şi numerele au început să prindă viaţă şi în mintea mea. Brusc am descoperit frumuseţea calculelor precum şi plăcere de a rezolva un exerciţiu complicat până la capăt.

Povestea spusă de mai sus nu e inutilă pentru că are legătură cu subiectul acestui film. An Invisible Sign nu e tocmai o poveste despre vreun geniu al matematicii, ci doar o simplă poveste despre numere şi despre persoane ciudate, bizare, pe care dacă le-ai vedea pe strada ta ai cam începe să le eviţi. În rolul principal este Mona Gray (Jessica Alba), o tânără bizară, cu o ţinută amish, o domnişoară care încă locuieşte cu părinţii şi care se privează de la orice plăcere pentru că de mică spera că această autoflagelare îi va aduce tatăl înapoi (prins în mrejele nebuniei). Pentru a se simţi protejată, Mona ciocăneşte în orice obiect din jurul ei.

În esenţă, An invisible Sign este o poveste tristă despre oameni ciudaţi, nefericiţi care nu ştiu să-şi trăiască viaţa. În completarea peisajului general, scenaristul a avut grijă să ne prezinte şi o poveste despre nişte copii de clasa a treia. Unii au probleme de adaptare, unii sunt obraznici, iar alţii încearcă să fie fericiţi în situaţii tragice. Ajunsă profesoară de matematică, Gray încearcă să-i înveţe şi să le înţeleagă comportamentul.

Filmul e plictisitor, povestea e banală, fără substanţă, deşi unele personaje meritau mai multă atenţie. Din cele 95 de minute, la aspecte pozitive trebuie menţionată povestea de la început şi o scenă cu adevărat horror în care o fetiţă tristă se loveşte ca o nebună cu capul de un gema de sticlă, o alta vine cu toporul spre ea, iar Mona se trezeşte întinsă pe jos cu toporul înfipt într-un picior. Chiar dacă nu se potriveşte cu atmosfera filmului, scena e destul de înspăimântătoare.

La capitolul interpretare nu am nimic de menţionat, deşi prezenţa lui Bailee Madison a fost singura motivaţie pentru vizionarea filmului. Din păcate prezenţa ei este destul de rară, astfel încât tânăra actriţă nu şi-a putut pune o amprentă pozitivă asupra filmului.

An invisible sign e un film ce se foloseşte prost de matematică pentru a atrage publicul cinefil. Totul este plictisitor, aşa că tot ce vă pot recomanda este scena horror despre care am scris mai sus.

Nota:4/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *