American Reunion

American  Reunion

D: Jason Bigs, Chris Klein
R: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Release:6 aprilie 2012
US Box Office: $ 56.7 M
Durată: 1h50 min
Gen: Comedie

„The Gang is back and it’s pretty decent”

Adolescenţii în călduri dornici să-şi piardă virginitatea şi să se îndrăgostească de fata visurilor s-au maturizat treptat, pardon au crescut şi s-au transformat în nişte bărbaţi în toată regula dar imaturi. După două aventuri a venit şi a treia prin 2003 încheiată cu nunta mult aşteptată, iar apoi o binemeritată vacanţă până în 2012, când nevoia de a le da peste nas celor care au continuat franciza în mod jalnic i-a adus din nou împreună pentru o reuniune de liceu. Una care are loc după câţiva ani buni de la absolvire, timp în care Jim, Michelle, Oz, Heather, Vicky, Finch, Kevin şi Stifler au avut timp să-şi pună la pun punct problemele personale şi profesionale.

Rând pe rând îi vedem fiecare în intimitatea mediului profesional şi personal pentru a realiza că vieţile lor, deşi par frumoase la suprafaţă au nevoie de un mic restart sau un imbold pentru a porni sau reporni pe drumul cel bun. Reuniunea liceului este prilejul ideal pentru a reface legăturile cu foştii prieteni însă odată ce gaşca este complet reunită, raţiunea începe să piardă controlul. Capul răutăţilor este acelaşi Stifler, complet imatur şi dornic să petreacă la fel cum o făcea în liceu. Ceilalţi nu-i împărtăşesc entuziasmul, dar pentru că vieţile lor personale nu sunt tocmai pe drumul cel bun, se lasă duşi de val şi de aburii alcoolului. Astfel umorul începe să-şi facă loc, să intre în peisaj cu glume proaste (distrugere unor sky jet-uri, taking a dump in a beer cooler… etc) şi aproape nimic nu pare diferit. Oz încearcă din nouă să o cucerească pe Heather, Kevin încă nu ştie dacă a uitat-o pe Victoria, Jim încearcă să reaprindă pasiunea după ce Michelle a născut un băiat,iar Stifler jonglează printre glume proaste şi cuvinte deocheate. Finch e singurul mai matur, mai schimbat însă în scurt timp o să realizăm că şi ceilalţi sunt cam la fel. Nişte oameni maturi care se distrează într-un week-end pentru a-şi reaminti că frumuseţea vieţii nu trebuie să dispară odată cu trecerea timpului şi acumularea de greutăţi.

American  Reunion este construit pe acelaşi schelet ca şi filmele anterioare, astfel că surprize mari nu pot exista. Chiar şi aşa umorul cu care ne-am obişnuit îşi face destul de bine treaba şi poate să mulţumească şi pe cei care nu sunt fanii ai francizei. Personal mărturisesc că nu am avut pretenţii şi nici nu am fost surprins cu nimic. Poate că unele situaţii au fost diferite, dar per total American  Reunion poate fi uşor caracterizat cu expresia: ”aceeaşi mărie cu altă pălărie”.

Notă:6.5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *