Alone

Alone
D: Masha Wattanapanich, Vittaya Wasukraipaisan
R: Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoom
Release: 2007
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Horror

Alone e un horror thailandez, regizat de acelaşi om vinovat şi pentru terifiantul Shutter. De data aceasta regizorul thailandez Banjong Pisanthanakun ne-a pregătit o poveste cu iz de supernatural, conexiuni psihice la siamezi şi obsesii de vinovăţie. Filmul debutează cu petrecerea lui Pim, la finalul căreia aceasta află că mama ei a suferit un atac cerebral. Alături de iubitul ei Wee, Pim se reîntoarce în Thailanda pentru a se îngriji de mama ei. Odată ajunsă în casa copilăriei, amintirile despre sora siameză moartă o năpădesc. Cu amintirile dezvoltă povestea, acestea se transformă în halucinaţii vivide, astfel că starea psihică a lui Pim începe să se înrăutăţească.

Alone este un horror asiatic, iar acest lucru se observă pentru că regizorul îşi sperie spectatorii, prin apariţii bruşte a unor fantome, printr-o casă terifiantă, o imagine mereu cenuşie şi printr-o muzică perfectă pentru un horror.

Amintirile copilăriei nu sunt presărate de traume de nedescris, ci pur şi simplu reconstruiesc copilăria celor două siameze, Pim şi Ploy, care-şi jură că vor fi împreună mereu. Când dragostea intervine între cele două, separarea este inevitabilă, dar moartea sugerată intervine. De fiecare dată când acţiunea are loc în prezent, Pim este agresată de fantoma lui Ploy, dar un psihiatru adus de Wee pentru ajutor încearcă să-i explice că totul este în mintea ei.

Regizorul se joacă foarte bine cu iluziile, obsesiile trecutului dezamăgitor şi supernaturalul. Amestecul de  iluzii cu intervenţii supernaturale cauzate de un spirit răzbunător sperie şi ţine publicul în tensiune până spre final. Finalul este original şi surprinzător, pentru că puţini sunt cei care vor ghiciţi deznodământul şi turnura originala aleasă de regizor pentru personajele sale.

Terifiant prin scene pline de paranormal (deşi te aştepţi ca ceva să apară, filmul reușește să te facă să tresari aproape la fiecare scenă) şi surprinzător printr-un deznodământ surprinzător, Alone e un horror asiatic bun, o experiență plăcută pentru fanii genului şi pentru cei care vor să fie timp de 90 de minute speriaţi cel puţin o dată.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Alone, 9.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *